Cine merge la Euro? Toți atacanții naționalei au marcat în weekend

Data publicării:
minge gol poarta generic GettyImages-107923909

Foto: Gulliver/GettyImages

Claudiu Keșeru e primul care a marcat, vineri, transformând cu o scăriță penalty-ul din care Ludogorets, liderul din Bulgaria, a învins pe Cherno More, scor 2-1. Keșeru are 13 goluri în 24 de meciuri jucate în campionat pentru formația din Razgrad.

Raul Rusescu a reușit și el golul victoriei pentru Osmanlispor, 1-0 în deplasare cu Rizespor, românul fiind, cu 9 reușite cel mai bun atacant al echipei sale. Doar mijlocașul senegalez Papa N’Diaye, 11 goluri, a marcat mai mult decât el pentru Osmanlispor.

Tot în Turcia, Bogdan Stancu a ajuns și el la 9 goluri, macând luni în succesul, 3-1m, cu Trabzonspor, de pe teren propriu. Stancu e golgheter la Genclerbirligi și e la al doilea gol consecutiv pentru formația sa.

În Spania, Florin Andone e al doilea golgheter din Segunda, 18 reușite, duminică marcând la Huesca, în victoria, 2-0, reușită de Cordoba contra lui Recreativo. În ultimele două săptămâni, Andone a înscris 5 goluri în trei partide consecutive.

În Liga 1, Denis Alibec a fost cel mai bun om din finala campionatului, Astra – Steaua 2-0. A scos un penalty, transformat de Valerică Găman, și a marcat la rândul său dintr-o lovitură de la 11 metri. Alibec e golgheterul play-off-ului Ligii 1, cu 6 reușite în 7 etape, cinci dintre ele în ultimele trei meciuri. În total, are 14 goluri în sezonul regulat și play-off.

Golgheterul Ioan Hora a punctat și el luni seara, în succesul 2-0, obținut de Pandurii pe terenul Viitorului. A fost al patrulea gol înscris de atacant în play-off și cel de-al 17-lea în întregul sezon.

În principiu, Anghel Iordănescu ar putea să ia șase atacanți în lotul de 23 pentru Euro, dar e de așteptat să aleagă doar cinci. Situație în care cel puțin unul dintre cei de mai sus va rămâne acasă. Iordănescu i-a mai urmărit în acest an și i-a convocat pentru amicalele cu Lituania și Spania și pe tinerii Andrei Ivan și Florin Tănase, fiind posibil ca unul dintre ei, în funcție și de evoluțiile de până la finalul sezonului, să se regăsească în lotul pentru turneul final continental. Lot care trebuie anunțat până cel mai târziu pe 31 mai.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri