Contra a ratat ocazia de a reveni antrenor la Getafe

Data publicării:
cosmin contra

Foto: Gulliver/GettyImages

Esnaider a mai antrenat-o pe Getafe, fiind asistentul lui Michel, în perioada 2008-2011. De atunci, a mai trecut pe la Zaragoza B şi Cordoba. 

Getafe e penultima clasată în La Liga cu șase runde înainte de finalul sezonului și conducerea clubului a decis să se despartă de antrenorul Fran Escriba. Cosmin Contra aștepta un semn din partea madrilenilor, dar presa din Spania anunțase deja că nu el era principalul favorit la preluarea echipei care a strâns doar 28 de puncte în 32 de meciuri.

Cosmin Contra spera să fie prima opțiune a oficialilor lui Getafe și chiar a respins o propunere din Liga 1 în speranța că șefii formației spaniole îl vor contacta. „Guriță” e liber de contract după despărțirea de Guangzhou R&F și a fost prima opiune pentru șefii formației ACS Poli Timișoara după demiterea lui Florin Marin.

„Deocamdată nu pot să preiau Timișoara. Sunt în discuții cu cineva din Spania și nu pot să iau o decizie în momentul de față. Am vorbit la Timișoara și nu pot să mă angajez că preiau echipa. În sufletul meu, mâine aș veni la Getafe pentru a încerca să salvez echipa. Am plecat în China pentru că Getafe avea nevoie de asta” declara în urmă cu două săptămâni fostul internațional român, într-o intervenție telefonică la Digi Sport.

În vârstă de 40 de ani, Contra și-a început în septembrie 2010 cariera de antrenor la Timișoara, unde a stat pe bancă 11 meciuri, fiind demis după șase victorii și cinci remize. A mai antrenat în Liga 1 Petrolul, cucerind în 2013 Cupa României.

A plecat în 2014 la Getate, pe care reușit să o salveze de la retrogradare, primind o mână de ajutor și de la Ciprian Marica, iar în finalul anului a semnat cu Guangzhou R&F.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri