Cristian Tudor Popescu: Un meci tactic excepțional făcut de Simona Halep

Data publicării:
ctp arata amuzat cu mana

A fost un meci foarte important pentru Simona Halep nu numai în acest turneu, ci pentru întreaga evoluție a sportivei din România, în săptămânile următoare, în turneele pe zgură care o așteaptă, spune Cristian Tudor Popescu.

El a reliefat tactica ce i-a permis Simonei Halep să își ia revanșa în fața Garbinei Muguruza pentru precedentele două întâlniri, pe care le pierduse:

Dacă îți ții nervii și reziști fără să te sperii – pentru că în fața rafalelor pe care le trimite Muguruza de lovituri toate de forță și accelerație maximă, lovituri decisive, poți să te sperii la un moment dat, să-ți piezi cumpătul și atunci ești terminat. Ei, meritul extraordinar al Simonei este că a rămas calmă tot timpul, după primul set pierdut. A așteptat momentul de fisură – pentru că la genul acesta de jucătoare de punch formidabilă, de lovitură decisivă, cum este Muguruza, trebuie să aștepți fisura, clipa în care trimite două-trei mingi afară. A făcut o dublă greșeală la 2-1 în setul al doilea Muguruza și de-acolo s-a stricat jocul ei și a câștigat setul clar Simona: 6-1. Din nou o perioadă de zonă, în care Muguruza n-a mai greșit nimic, n-ai ce să faci în asemenea situații cum a fost la începutul setului 3, aștepți ca, din nou, aceeași Muguruza să înceapă să greșească. Și a venit momentul pe care Simona a știut să-l speculeze, i-a trimis multe mingi înapoi, a forțat-o să greșească, a intrat și ea în teren, la un moment dat, și la primul, și la al doilea serviciu și a trimis retururi mai agresive. Un meci tactic excepțional făcut de Simona Halep în fața unei jucătoare care a învins-o în ultimele două întâlniri, deci care pornea cu un ascendent moral puternic asupra ei. De aceea spun că este un meci foarte important, care îi poate da o cantitate mare de încredere Simonei pentru ceea ce urmează pe zgură”, a explicat la Digi 24 Cristian Tudor Popescu.

Comentatorul a făcut o comparație cu meciul din toamnă jucat de cele două protagoniste la Galați și a arătat că psihicul Simonei este cel care a făcut diferența: „Îmi amintesc foarte bine partida de la Galați. Acolo Simona nu a avut psihicul din această seară. Am și scris atunci, ceva n-a fost în regulă cu Simona la acel meci. Tocmai ceea ce a fost decisiv pentru ea în această seară, calmul, i-a lipsit, s-a enervat. Nu știu dacă vă amintiți de câte ori a lovit cu racheta podeaua, terenul, în sala de la Galați. Cred că de patru sau cinci ori a dat cu racheta de pământ. Exact asta nu s-a întâmplat acum, a rămas calmă în fața loviturilor formidabile ale lui Garbine Muguruza. E o plăcere s-o vezi pe această spanioloaică în momentele ei de grație. Este una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din lume și Simona a rămas calmă, a știut că va veni șansa ei, momentul ei și că atunci va trebui să apese și să câștige. Asta-i diferența față de Galați. Are alt psihic acum Simona. E mult mai așezată la cap și mai liniștită”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri