CSM Oradea s-a calificat în finala LEN Euro Cup

Data publicării:
polo csm digi oradea fb

CSM Digi Oradea s-a calificat în finala LEN Euro Cup, a doua competiție continentală intercluburi la polo pe apă, după ce a învins formația italiană SM Verona cu scorul de 9-6, după loviturile de departajare. În finală, echipa românească va juca pentru trofeu cu Ferencvaros TC Budapesta, informează Agerpres.

polo csm digi oradea fb

În primul tur al semifinale, disputat în Italia, SM Verona a câştigat cu 12-10 în faţa CSM Digi Oradea. În retur, în propriul bazin, vicecampioana României a început mai greoi și a fost condusă cu 1-0 și 3-2, dar a reușit trei goluri la rând și la finalul timpului regulamentar conducea cu 5-3, anulând avantajul din tur al italienilor. La aruncările de departajare, cele două echipe au mers cap la cap în primele patru serii, dar portarul orădenilor, Gojko Pijetlovic, campion olimpic cu Serbia, a apărat șutul lui Andrea Razzi și a calificat-o pe CSM Oradea în finală.

Pentru echipa antrenată de Kalman Kadar au marcat Tiberiu Negrean (3 goluri), Ramiro Georgescu (3), Mihnea Gheorghe (1), Mateja Asanovic (1), Nikola Radjen (1), iar pentru oaspeți au punctat Valentino Gallo (2), Antonio Petkovic (2), Romain Blary (1), Stefano Luongo (1).

În finală, CSM Digi Oradea o va întâlni pe Ferencvaros TC Budapesta, care a dispus cu 6-4 de Jadran Carine Herceg Novi (Muntenegru), care câștigase în tur cu 12-11.

„Este o victorie foarte mare pentru clubul nostru! Este o victorie mare pentru poloul orădean, este o victorie mare pentru poloul românesc și cred că avem șanse să mergem până la capăt să câștigăm trofeul”, a declarat Șerban Sere, președintele Clubului Sportiv Municipal Oradea. Acesta spune că nu ştie ca vreo altăî echipă românească să fi câştigat LEN Euro Cup: „Cu atât mai mult, este o onoare pentru noi să avem această posibilitate, să fim atât de aproape.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri