„Decanul de vârstă” al utiștilor s-a stins din viață 

Data publicării:
tauceanu-uta

Ioan Tăuceanu s-a stins din viață FOTO http://sportarad.ro

Pe Ioan Tăuceanu l-a remarcat antrenorul Eugen Mladin, în perioada în care UTA era ameninţată cu retrogradarea. Sportul Studenţesc nu a vrut să-l lase să plece, însă destinul fotbalistului a fost altul. A plecat la UTA, unde a fost primit primit Zoltan Farmati, cel care i-a fost şi „naş”, scrie sportarad.ro.

Tăuceanu, „ULISE” de la UTA 

„Era subţire la fizic, iar Farmati l-a poreclit Ulise, după actorul care-l interpreta pe eroul grec într-un film din acei ani”, își amintea Christos Metskas, colegul și prietenul lui Ioan Tăuceanu.

„Prin 1961, într-un meci cu Poli, Petschovschi i-a marcat un gol lui Curcan de la 28 de metri, din lovitură liberă. Am învins cu 3-2, eu înscriind golul al treilea. Mladin, ajuns antrenor la Poli, m-a interpelat după meci: Cu ce am greşit să te aduc la UTA? Ca să mă baţi acum?!”, povestea Puiu Tăuceanu.

În 1958, când a devenit alb-roșu, trupa de pe Mureş se reformase cu antrenorul Coloman Braun. „Am făcut echipa fără Mercea, Serfözö, Băcuţ, iar Petschovschi avea 38 de ani şi se retrăsese. O lună a insistat Braun pentru el să revină, ca să facă o echipă tânără în jurul lui”, îşi amintea Tăuceanu.

„Datorită lui am rămas la Arad. Cu el în echipă, toţi ne ştiau de frică. Amintiri multe, frumoase…”, își amintea „decanul de vârstă al UTA”.

Ioan Tăuceanu a jucat la UTA până în 1961. O fractură de picior suferită într-un meci cu Dinamo Bacău avea să-l îndepărteze prea devreme de pe iarba gazonului. Anul trecut, în august, a fost sărbătorit de întreaga familie utistă împreună cu Iosif Lereter, amândoi împliniseră 80 de ani. Două luni mai târziu, era invitat să dea lovitura de începere a meciului dintre echipa din localitatea natală și noua UTA. A fost ultima pasă a lui Puiu Tăuceanu. Înmormântarea va avea loc sâmbătă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri