Din cauza dopajului, lotul de kaiac-canoe a fost suspendat un an din toate competițiile

Data publicării:
kaiac 1

România nu va putea trimite astfel niciun sportiv, timp de un an, la nicio competiţie oficială, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate între 5 şi 21 august.

Ţara noastră avea două echipaje calificate la competiţia numărul 1 a lumii, kaiac 2 feminin pe distanţa de 500 de metri (Iuliana Andreea Ţăran, Irina Lauric) şi kaiac 4 masculin pe 1 000 de metri (Valentin Cameneschi, Aurelian Mădălin Ciocan, Cosmin Lulciuc şi Răzvan Oltean).

Cei şase sportivi nominalizaţi se aflau în pregătire la Snagov, unde au efectuat chiar în această dimineaţă ultimul antrenament.

Suspendarea de un an este cea mai mică din cele care se puteau da într-o astfel de situaţie.

Loturile de kaiac-canoe au fost decimate de cazurile de dopaj cu Meldonium din acest an. 11 sportivi au fost depistaţi pozitiv la controalele efectuate în afara competiţiilor, începând cu luna aprilie.

Echipajul de kaiacul 4 masculin (Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Petruş Gavrilă) şi Elena Meroniac (din kaiacul de 2) au picat testul, la fel ca şi Ionuţ Mitrea, necalificat însă la Jocurile Olimpice.

Pozitiv cu Meldonium au fost depistaţi şi canoiştii Leonid Carp şi Ştefan Strat, reabilitaţi însă ulterior, după o notificare WADA. Şi campionul mondial Liviu Dumitrescu a fost descoperit cu un hormon de creştere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri