Dinamo Kiev învinge la ea acasă formaţia Tavria Simferopol din Crimeea. Românul Lucian Burdujan marchează golul gazdelor

Data publicării:
tavria

Fotbalul a dovedit încă o dată că este deasupra politicii. Chiat în ziua referendumului din Crimeea, în capitala acestei republici autonome a avut loc un meci de fotbal din campionatul Ucrainei între Dinamo Kiev şi formaţia din Crimeea - Tavria Simferopol.

Foto: Site-ul oficial al echipei Tavria Simferopol

Meciul a fost câştigat de echipa din capitala Ucrainei, cu 2-1, iar golul gazdelor a fost marcat de fotbalistul român Lucian Burdujan.

Echipa din Simferopol ceruse federaţiei să amâne această partidă din cauza situaţiei politice dificile, însă cererea lor a fost respinsă.

Tavria este penultima clasată în prima ligă din Ucraina, sub ea aflându-se doar Arsenal Kiev. Patronul echipei, magnatul ucrainean Dmitri Firtash, a fost arestat în Austria la sfârşitul săptămânii trecute, fiind acuzat de luare de mită şi alte infracțiuni. Cunoscut drept susţinător al preşedintelui demis al Ucrainei, Victor Ianukovici, Firtash are o avere evaluată de Forbes la 673 de milioane de dolari şi investiții în energie, media, agricultură şi domeniul bancar.

Lucian Burdujan, fost atacant la Rapid şi la Steaua, joacă la Tavria Simferopol din noiembrie 2013. În prezent, în Ucraina mai activează şase jucători români: Răzvan Cociş, Marius Niculae, Cristi Oros şi Alexandru Dandea la Hoverla Ujgorod, plus Eric Bicfalvi şi Florentin Matei la Volin Luţk. Patronul celei din urmă era parlamentar al partidului lui Ianukovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri