DNA a clasat dosarul privind rezilierea contractului de selecționer al lui Victor Piţurcă

Data publicării:
426388 426388 piturca burleanu conferinta

 

„A rezultat din actele dosarului că, în cauză, nu poate fi pusă în mişcare acţiunea penală deoarece, conform contractului invocat în plângere, raporturile de muncă pot înceta oricând prin acordul părţilor. Plata despăgubirilor despre care se vorbeşte în plângerea penală ar fi devenit incidentă doar în situaţia în care contractul ar fi fost denunţat unilateral de către oricare din părţi”, a precizat DNA, pentru Mediafax.

În ordonanţa de clasare se subliniază că, fiind vorba de un act bilateral, niciuna din părţi nu datorează niciun fel de despăgubiri.

„În legătură cu susţinerea din plângere, conform căreia nu s-a respectat articolul 35 alineatul 4 litera J1 din statutul Federaţiei Român de Fotbal, aceste dispoziţii nu se aplică speţei de faţă, contractul de muncă fiind încheiat şi, respectiv, reziliat, exact de aceleaşi persoane îndrituite la aceasta; prevederile din statut menţionate se referă la eliberarea din funcţie ca act de voinţă al Federaţiei şi nu la acordul bilateral de care vorbeam mai sus”, susţine DNA.

Dosarul de urmărire penală a fost deschis de DNA după ce patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a făcut o plângere împotriva preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, legat de rezilierea contractului fostului selecţioner Victor Piţurcă, precizând că este vorba de abuz în serviciu în acest caz.

Burleanu era acuzat că i-a reziliat contractul lui Victor Piţurcă fără a avea aprobarea Comitetului Executiv al FRF.

Preşedintele federaţiei a recunoscut că, înainte de partida din 11 octombrie 2014, cu Ungaria, din preliminariile Euro 2016, a semnat cu Victor Piţurcă o anexă la contract prin care selecţionerul renunţa la clauza de a fi despăgubit în cazul în care e dat afară, iar federaţia la cea prin care ar fi primit 500.000 de euro dacă antrenorul pleca de bună voie.

La şedinţa desfăşurată pe 27 octombrie 2014, Comitetul Executiv al FRF nu au votat rezilierea contractului lui Piţurcă, decizia de încetare a colaborării cu tehnicianul nefiind supusă aprobării, deoarece a fost asumată de preşedintele Răzvan Burleanu.

Tot atunci, Burleanu explica faptul că FRF nu a fost prejudiciată prin încetarea contractului cu Victor Piţurcă, precizând că renunţarea la clauza de reziliere de 500.000 de euro a fost şi în „interesul fotbalului românesc”. Totodată, şeful federaţiei a insistat că membrii Comitetului Executiv au votat decizia Comitetului de Urgenţă prin care el era mandatat să negocieze rezilierea contractului cu Piţurcă.

În acelaşi timp, Burleanu a declarat că nu putea ţine cu forţa un antrenor la conducerea echipei naţionale şi că Piţurcă nu era dispus să plătească vreo despăgubire în cazul în care ar fi plecat. A adăugat însă că, prin rezilierea contractului, fostul selecţioner a renunţat la pretenţiile în ceea ce priveşte o parte din prima de calificare la Euro 2016. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri