Dopaj | Mirela Lavric riscă până la patru ani de suspendare. Palmaresul României ar putea avea de suferit

Data publicării:
lavric

 

Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 16:45 - Atleta Mirela Lavric a recunoscut că a folosit meldonium la recomandarea medicului personal în luna decembrie 2015, se arată într-un comunicat al Federației Române de Atletism. 


Informația este corectă. Noi am aflat luni după-amiază, pentru că am primit o înștiințare IAAF (Federația internațională de atletism, n.r.). Ea (Mirela Lavric, n.r.) a fost testată de IAAF în timpul Campionatelor Mondiale de sală de la Portland”, a confirmat Graziela Vîjială testul pozitiv al atletei.

„Este primul caz de acest fel (din România, n. red.), eu nu mai am informații despre alte cazuri. Sper să nu mai fie asemenea cazuri, dar nu pot să spun cu certitudine dacă o să mai fie sau nu o să mai fie cazuri similare”, a adăugat Vâjială.

„Medicamentul a fost valabil până la data de 1 ianuarie. El nu a fost pe listă, de la 1 ianuarie el a fost introdus pe listă la secțiunea S4, la hormoni și modulatori metabolici”, a precizat președinta ANAD.

„Ea riscă o suspendare. Pentru substanțele acestea este o suspendare de patru ani. Dacă ea recunoaște imediat, cere suspendare provizorie, are dosar medical, eu nu știu ce are Mirela Lavric, în această situație suspendarea se poate reduce până la doi ani. Să vedem cum va gestiona cazul federația internațională de atletism, nu noi”, a mai spus Vîjială.

„Eu știu că IAAF i-a trimis un formular de acceptanță pentru perioada de suspendarea provizorie, dacă acceptă suspendarea provizorie, ea trebuie să îl returneze imediat, să vedem ce o să se întâmple în continuare”, a menționat Președinta Agenției Naționale Anti-Doping.

Graziela Vîjială: „Chiar în luna martie am dat o atenționare chiar la acest meldonium. Îmi pare rău că mass media a înțeles că aceea era lista interzisă. Lista interzisă a fost pusă pe site-ul agenției pe 29 decembrie 2015, tocmai că de la 1 ianuarie era în vigoare. În martie am mai dat o atenționare după cazul Șarapova la meldonium, mai mult decât atât la câteva zile am trimis adresa la toate federațiile să explicăm ce este cu acest meldonium. Mă refer la federațiile din România unde avem competență. Mai mult, joi pe 14 aprilie avem o conferință cu toate federațiile organizată împreună cu MTS și COSR unde o să discutăm din nou toate lucrurile acestea”.

Mirela Lavric a cucerit medalia de bronz cu ștafeta României în proba de 4x400 m, din care au mai făcut parte Adelina Pastor, Andrea Miklos și Bianca Răzor, la Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Portland, luna trecută. România va pierde probabil această medalie în cazul în care testul pozitiv al sportivei va fi confirmat.

Citiți și:
Mirela Lavric, una dintre cele mai valoroase atlete din România, depistată pozitiv la Meldonium

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri