El Clasico. Barcelona - Real Madrid, cel mai tare derby din fotbalul mondial

Data publicării:
real barca digisport

Cu Geraldo Martino pe banca tehnică, Barcelona a avut un start perfect în Primera Division. Opt victorii şi o remiză în primele nouă etape - este bilanţul cu care catalanii ocupă prima treaptă a podiumului din Spania, cu trei puncte deasupra rivalei Real Madrid. Şi galacticii au schimbat antrenorul în vară - la fel ca omologul său de la Barcelona - Carlo Ancelotti este la prima experienţă în campionatul spaniol. Ancelotti ştie însă ce înseamnă un derby european - a antrenat de-a lungul carierei echipe precum Milan, Juventus sau Paris Saint-Germain.

Antrenorul catalanilor ştie că El Clasico va fi primul examen adevărat al sezonului pentru Barcelona.

Pe Nou Camp, toţi ochii suporterilor vor fi aţintiţi asupra celor mai importante achiziţii reuşite de cei doi granzi din Spania în această vară. Fanii aşteaptă ca Neymar şi Gareth Bale să îşi pună amprenta pe cel mai important derby din lumea fotbalului.

Barcelona – Real, războiul stelelor

Barcelona - Real Madrid, cel mai tare derby din fotbalul mondial, ajunge in aceasta seara la cel de-al 167-lea episod al confruntărilor din campionatul spaniol. Urmărit de jumătate de miliard de iubitori ai fotbalului pe întreg mapampondul, El Clasico este un adevărat meci al superlativelor.

Barcelona - Real Madrid s-a jucat prima oară în 1902 şi a devenit cu timpul mai mult decât o rivalitate fotbalistică. Astăzi, cel mai urmărit derby al planetei este ciocnirea a două cluburi cu filosofii diferite, confruntarea dintre mândria regională a Catalunyei şi naţionalismul spaniol. În termeni strict fotbalistici, El Clasico este meciul celor mai valoroase echipe de pe mapamond.

Geraldo Martino şi Carlo Ancelotti au la dispoziţie loturi care împreună depăşesc pragul de un miliard de euro. Messi, Iniesta şi Neymar - cei mai valoroşi jucători ai catalanilor - sunt evaluaţi la o sumă care depăşeşte toţi fotbaliştii legitimaţi la cele 18 cluburi din Liga 1. La Real, Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale - transferat în vară pentru 91 milioane de euro - sunt cele două diamante din lotul lui Carlo Ancelotti.

Barcelona şi Real Madrid au cucerit de-a lungul istoriei nu mai puţin de 157 de trofee. Real deţine în continuare supremaţia titlurilor cucerite în Spania şi se mândreşte şi cu cele nouă Cupe ale Campionilor Europeni din vitrina clubului. Momentul pare a fi însă de partea Barcelonei, care a câştigat şase din ultimele 10 ediţii de campionat şi are trei succese în UEFA Champions League în ultimii opt ani.

Duelul de pe Nou Camp va fi şi o nouă luptă între vedetele Messi şi Cristiano Ronaldo. Ambii au reuşit deja să intre în istoria El Clasico. În primăvară, Messi l-a egalat pe legedarul Alfredo di Stefano

Argentinianul poate deveni cel mai bun marcator al derbiului dacă va înscrie din nou în poarta Realului şi va ajunge la 19 reuşite. Şi portughezul Cristiano Ronaldo are un record de partea sa: şeptarul madrilenilor a marcat în şase partide consecutive contra Barcelonei.

În actualul sezon, cei doi au început deja duelul de la distanţă pentru titlul de golgeter şi au câte opt goluri marcate în primele nouă etape. Toţi ochii vor fi aţintiţi pe confruntarea stelelor de pe Nou Camp, care va fi transmisa în direct în peste 30 de ţări, iar audienţa estimată este de 500 de milioane de telespectatori. 

G. Hagi. Va fi un meci foarte frumos

Gheorghe Hagi, unul dintre puţinii jucători din lume care se pot lăuda că au evoluat la Barcelona şi Real Madrid, se aşteaptă la un duel spectaculos al granzilor din Spania.

În ultimele patru întâlniri, Barsa şi Real au oferit meciuri în care s-a înscris de cel puţin trei ori, iar fostul căpitan al naţionalei este convins că derby-ul din această seară nu va face excepţie.

„E greu acum, ambele echipe sunt bune. E cel mai mare derby din lume si cu siguranță ca vom vedea iar un fotbal foarte frumos, asa cum vedem la spanioli. Goluri multe, vorba lui Cruyff. Mai bine sa fie 3- 3 si bara in minutul 90, decat 0 0”, a mărturisit Gheorghe Hagi.

Un război al orgoliilor, al echipelor cu cei mai mulţi bani din Spania şi printre cele mai bogate din Europa. Un meci care va ţine cu sufletul la gură pe toată lumea. Cred că va câştiga Real Madrid pentru că vine cu moral - Barcelona l-a avut şi pe Messi accidentat şi când lipseşte el se vede foarte mult”, a spus și Gabriel Torje.

Partida dintre Real Madrid și Barcelona poate fi urmărită în direct la Digi Sport 1, de la ora 19, și live text pe digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri