Elizabeta Samara, în finala Campionatului European de tenis de masă

Data publicării:
samara - getty

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Imediat după calificarea în finala Campionatului European, Elizabeta Samara a recunoscut că s-a temut de meciul din semifinale, în care a întâlnit-o pe ultima reprezentantă a gazdelor rămasă în competiţie, Polina Mihailova.

„M-am temut înainte de startul meciului. Polina a jucat mult peste nivelul său obişnuit în ultimele şase luni şi şi-a îmbunătăţit serios jocul. A dovedit că poate juca sub presiune”, a spus Samara. „Sala plină, suporteri entuziaşti, totul a fost în favoarea ei. M-am simţit puţin singură aici. Să nu uităm că ea a învins-o pe principala favorită, Han Ying”, a adăugat reprezentanta României, citată de digisport.ro.

A fost a treia întâlnire directă între Samara şi Mihailova, românca impunându-se de două ori. Prima oară s-a întâmplat în 2010, la Campionatul Mondial pe echipe. Victoria rusoaicei a fost obţinută la Baku, în acest an.

În finala programată duminică, de la ora 16:00, românca o va întâlni pe olandeza Jie Li, care a trecut în penultimul act de Yu Fu (Portugalia), cu 4-1 (11-9, 6-11, 11-8, 11-8, 11-6).

Jie Li este triplă campioană europeană cu echipa Olandei, iar anul acesta a cucerit argintul la individual şi pe echipe la Jocurile Europene de la Baku.

Samara s-a calificat şi în finala de dublu de la Campionatul European, alături de partenera ei, Georgina Pota, din Ungaria, pe care a învins-o în sferturile de finală ale probei de simplu.

La Ekaterinburg, Elizabeta Samara a mai cucerit o medalie, cea de argint, alături de echipa României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri