Englezii i-au făcut portretul lui Pițurcă: „România va avea Satana de partea ei în meciul contra Ungariei”

Data publicării:
328507 328507 piti satan

 

Foto: digisport.ro

ROMÂNIA - UNGARIA. Considerat drept unul de risc maxim prin prisma încărcăturii care însoțește de fiecare dată întâlnirile dintre cele două naționale, meciul de la București este privit și din altă perspectivă. Astfel, ziariștii de la reputatul The Guardian notează că „România va avea Satana de partea ei în meciul contra Ungariei”, făcând aluzie la porecla pe care o are selecționerul Victor Pițurcă, menționează Digi Sport.

„Toate biletele s-au vândut, iar Federația a dat majoritatea tichetelor ultrașilor principalelor echipe din campionatul intern. În schimb, aceștia au promis o atmosferă feroce, care ar putea fi întregită sau nu de controversatul imn compus special pentru naționala României, care conține un vers ce în limba română pare să nu sune la fel de ofensator pe cât în engleză. Totuși, fostul internațional român și totodată fost selecționer Lazslo Boloni, care este de origine maghiară, a catalogat versurile ca fiind rezultatul unui intelect foarte scăzut”, scrie The Guardian.

Captură The Guardian

ROMÂNIA - UNGARIA. Cotidianul britanic nu-l uită nici pe Victor Pițurcă, despre care le povestește britanicilor că este poreclit „Satana”.

„Ultima apariție a României la un turneu final s-a consumat în 2008, după ce precedenta calificare data din anul 2000, ambele la Campionatul European. Legătura dintre acestea două și actuala calificare este una singură: "Satana…". Victor Pițurcă a câștigat cinci titluri de campion al României cu Steaua, precum și Cupa Campionilor în 1986. Este poreclit Satana, se îmbracă mereu doar în negru și la mașină are număr de înmatriculare cifrele 666. La nivel de club, performanțele sale ca antrenor sunt modeste: doar un titlu de campion alături de Steaua, în 2001. Dar în fiecare ocazie în care a pregătit echipa României, acesta a reușit calificări la Campionatul European. Iar acum a pornit cu o victorie în deplasare, contra Greciei!”, menționează autorul Jonathan Wilson.

ROMÂNIA - UNGARIA. Englezii amintesc însă și de faptul că e posibil ca Pițurcă să nu termine pe banca României actuala campanile de calificare: „După victoria cu Grecia, acesta a negociat cu arabii de la Al Itihad, care au venit special la București pentru acest lucru. Tratativele nu s-au soluționat, însă nu este exclus ca Pițurcă să plece după meciurile cu Ungaria și Finlanda din această toamnă”.

Digi Sport transmite, în direct și în exclusivitate, partidele din preliminariile Campionatului European din 2016 (Franța), iar fazele VIDEO le vedeți în timp real pe www.digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri