Eroina Maratonului din Boston a participat, după 50 de ani, şi la ediţia din 2017

Data publicării:
twitter

Kathrine Switzer, care a devenit o eroină a drepturilor femeilor în 1967 după ce a alergat Maratonul din Boston, pe atunci o cursă destinată exclusiv bărbaţilor, a participat, la 50 de ani după acel eveniment, şi la ediţia din 2017, informează The Guardian, citat de News.ro.

twitter

Kathrine Switzer s-a înscris la Maratonul din Boston în 1967 sub numele de concurs KV Switzer, motiv pentru care a rămas neobservată de oficialii prezenţi la linia de start.

Însă, după câţiva kilometri, a fost atacată de un oficial extrem de supărat, care a încercat să o scoată din cursă. Momentul a fost surprins de un fotograf, iar imaginea a devenit celebră, intrând în legenda luptei pentru drepturile femeilor.

Cu ajutorul unui alt alergător, care era iubitul ei, Switzer a reuşit să îl evite pe acel oficial şi a trecut linia de sosire după patru ore şi 20 de minute.

Luni, 18 aprilie 2017, la vârsta de 70 de ani, Kathrine Switzer a alergat din nou Maratonul din Boston, terminând cursa cu un timp ce a fost doar cu 25 de minute mai slab decât cel înregistrat în urmă cu 50 de ani - 4 ore, 45 de minute şi 31 de secunde.

Semn al faptului că societatea s-a schimbat, Kathrine Switzer a fost aplaudată şi ovaţionată de publicul din Boston.

Intervievată de CNN, Switzer a spus că participarea sa la două curse distanţate între ele de un interval de timp de 50 de ani a fost ”ca ziua şi ca noaptea”.

Legenda americană le-a mulţumit fanilor care au aplaudat-o pe parcursul cursei din 2017: ”Trebuie să vă spun că aceasta a fost una dintre cele mai emoţionante experienţe pe care le-am trăit. A fost un moment minunat”.

Kathrine Switzer a purtat luni acelaşi număr pe care l-a purtat şi în 1967 - 261 -, care a fost retras de organizatorii competiţiei după ce ea a trecut linia de sosire, în semn de omagiu adus celebrei sportive americane.

Organizatorii Maratonului din Boston au retras până în acest an un singur număr în întreaga istorie a competiţiei: 61, în semn de recunoaştere a meritelor deosebite ale sportivului Johnny Kelley, care a alergat 61 de curse la Boston.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri