EURO 2016. România a învins Irlanda de Nord, scor 2-0, grație golurilor marcate de Paul Papp

Data publicării:
346216 346216 papp niterv

Anghel Iordănescu a revenit cu o victorie pe banca naţionalei. Susţinuţi de peste 35.000 de fani, tricolorii au ratat prima ocazie în meciul cu Irlanda de Nord prin Vlad Chiricheş. Dincolo, Lafferty a fost la un pas de deschiderea scorului, dar a nu a găsit ţinta.

Chipciu a irosit o oprtunitate uriaşă. A tras în bară, apoi a reluat slab cu capul. Faza meciului i-a aparţinut lui Sânmărtean. Jucătorul Stelei a driblat tot ce i-a stat în cale, apoi i-a pasat lui Bogdan Stancu şi nord-irlandezii au scăpat din nou de gol.

După pauză, Raţ a rămas singur cu portarul, însă a fost blocat în ultimul moment. Tricolorii au cerut penalty la Sânmărtean, dar arbitrul a lăsat jocul liber.

Golul a venit din piciorul lui Paul Papp. Fundaşul Stelei l-a învins pe veteranul Roy Carrol cu un şut puternic. Papp a recidivat câteva minute mai târziu şi a asigurat victoria naţionalei cu 2 - 0.

„Sunt foarte fericit, rămân în continuare fundaș, fundaș central, fundaș dreapta, oriunde mă bagă o să joc. O să-mi fac treaba de fundaș și dacă se va ivi ocazia să marchez nu voi ezita”, a spus Paul Papp, Steaua.

„Cred că eu am să transfer aceste felicitări băieților, pentru jocul bun pe care l-au desfășurat”, a spus Anghel Iordanescu, selecţioner România.

După acest succes, România a urcat pe primul loc în grupă, în faţa Irlandei de Nord.

Clasamentul grupei F

Ungaria a învins la limită Finlanda, surpriză la Pireu

Ungaria a început mai bine meciul cu Finlanda. Capitanul Dzsudzsak a ratat prima ocazie a gazdelor. Nordicii au replicat prin Uronen. Gabor Kiraly a avut un reflex de zile mari, iar la pauză s-a intrat indecis.

Maghiarii au fost mai periculoși în repriza secundă. Gera și-a încercat norocul cu un șut din marginea careului. Nici Szalai nu a putut să deschidă scorul.

Golul victoriei a fost înscris cu șase minute înainte de final. Lovrencsics a centrat perfect pentru Gera, iar veteranul de 35 de ani a adus victoria Ungariei, 1 - 0.

Surpriză de proporții la Pireu. Grecii s-au făcut de râs în fața Insulelor Feroe. Nordicii au marcat singurul gol al meciului prin Edmundsson și au obținut prima victorie într-un meci oficial din deplasare după 13 ani și jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri