EXCLUSIV. În culisele Turneului de tenis de la Madrid

Data publicării:
tiri

Locul în care mă aflu nu v-ar duce cu gândul la un turneu de tenis, însă în spatele turneului de la Madrid există o adevărată industrie. Camera Digi24 a pătruns în zone nemaivăzute până acum, gazdă ne-a fost chiar proprietarul acestui turneu, domnul Ion Țiriac”, relatează Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24 în Spania.

Mastersul de la Madrid strânge de 14 ani la un loc cei mai buni jucători din lume. Ion Ţiriac este proprietarul turneului şi cunoaşte fiecare colţişor al complexului care a costat aproximativ 350 de milioane de euro.

Ciprian Bălțoiu: Pentru Madrid, turneul ăsta este o adevărată mană.

Ion Țiriac: „Aduce în fiecare an orașului Madrid în jur de 250 de milioane. Este unic în lume, cu trei stadioane acoperite, descoperite. E o mare industrie. Acest turneu are costuri de 20 de milioane, în nouă zile. Și în nouă zile, dumneata trebuie să produci cel puțin 20 de milioane ca să nu ieși în pierdere.”

În zona VIP, unde o lojă de şase persoane poate costa peste 40.000 de euro pentru o săptămână, sunt şase restaurante, o terasă şi un lac. Peste două mii de angajaţi se ocupă de turneu în timpul competiţiei şi aproximativ 400 de oameni lucrează tot anul în cadrul complexului. Mulţi dintre ei sunt români. În timpul prezentării, Ion Ţiriac a avut timp şi de glume.

Ion Țiriac (se întâlnește cu Andrei Pavel): Uite, dumnealui a jucat tenis. Dumneata cum te numești? (Aaa, Andrei Pavel) Andrei Pavel. A jucat tenis, nu foarte mult.

Ciprian Bălțoiu: Un alt tenismen pe care îl cunoașteți...

Ion Țiriac: „El îl cunosc (Horia Tecău, n.r.), nu știu dacă mă mai cunosc ei pe mine... Nu mă cunoaște pe mine, că e numărul 1 în lume. Dați-vă pălăria jos și respect. Și o să joace undeva la Bîrlad sau Băicoi.”

Turneul de la Madrid va fi transmis de luni în direct la Digi Sport

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri