Fed Cup | Deși a fost învinsă de Germania, România ar putea rămâne în Grupa Mondială

Data publicării:
echipa fed cup romania-2

Dacă în Cupa Davis 16 echipe se luptă an de an pentru supremaţia în Cupa Mondială, modelul ar putea fi adoptat şi de diriguitorii Fed Cup. România a retrogradat din Grupa Mondială, urmând să evolueze în februarie 2017 în primul tur al Grupei Mondiale 2, însă până la acea oră ar putea surveni modificări în regulament, informează Digi Sport.

„Ştiu că foarte multe ţări şi-au trimis delegaţi la ITF cu rugămintea să se facă o singură grupă de 16 echipe. Ar fi mult mai bine aşa, pentru că este mult mai relevant sistemul, din punctul meu de vedere. Este foarte greu ca toate fetele bune dintr-o ţară să fie apte în acelaşi an, din cauza accidentărilor. Totodată, ar fi mult mai eficient sistemul de joc. Probabil că s-ar putea schimba formatul chiar din 2017, dar mă voi interesa mai mult în perioada următoare”, a spus Tecşor pentru Radio Timişoara.

Halep&Co au evoluat în acest sezon pentru prima oară în Fed Cup în actualul format, fiind învise de Cehia în sferturi, scor 3-2. Destul de ghinioniste la tragerea la sorţi, fetele noastre nu au putut trece de Germania în bătălia decisivă pentru rămânerea în elita tenisului.

Uşor accidentată în confruntarea cu nemţoaicele, Halep (24 ani), numărul şase mondial, va evolua în direct la Digi Sport 2 în această săptămână, la Stuttgart. Sportiva noastră a confirmat participarea şi va juca direct în optimile de finală, contra învingătoarei dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova şi o jucătoare venită din calificări.

Turneul de la Stuttgart va fi transmis în direct de Digi Sport 2, de marți, 19 aprilie.




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri