FED CUP: România – Cehia, 1-1. Declarațiile Simonei Halep și Monicăi Niculescu

Data publicării:
tenis

 

Sunt bucuroasă că am putut să joc aici, sper că nu am dezamăgit prea mulți suporteri. Mi-am dorit foarte mult să câștig, dar nu am reușit. Am fost foarte aproape din nou, din păcate de o perioadă nu mai reușesc să închei meciurile. Contra ei e greu să ai o tactică pentru că nu știi niciodată de unde îți vine mingea. Vine tare și mai tare tot timpul. Am încercat să o alerg, pentru că din alergare nu dă prea bine, dar azi a dat câteva mingi. Cred că pe partea mea trebuia mai mult noroc la anumite mingi. Nu a fost ușor să termin meciul cu o înfrângere, chiar sunt foarte tristă că am pierdut. Dar e tenis, mai avem șanse, sper să câștige Monica și mâine să fiu mai bine și să câștig și eu. Nu e ușor, dar trebuie să merg mai departe. Cred că Pliskova a fost solidă și a meritat să câștige azi”, a spus Simona Halep.

Halep a adăugat că Pliskova este poate cea mai în formă jucătoare din top 15, precizând că i-a fost foarte greu să îi "citească" serviciul în acest meci.

„Ghemul de la scorul de 4-4 din setul doi m-a descurajat un pic și chiar m-am enervat, pentru că eu consider că dacă reușeam mai mult acolo altfel decurgea meciul. În setul trei, când ea a făcut 3-2 m-am demoralizat puțin și într-adevăr m-a dominat. Pliskova a arătat azi un tenis solid, fără emoție, a lovit mingile de oriunde era. În momentele importante ea a servit foarte bine. Nu am reușit să îi citesc serviciul aproape deloc azi. Se poate spune că din top 10-15 ea e cea mai în formă”, a menționat Simona Halep.

„Am avut mici scăpări în momentele importante, pentru că nu sunt nici într-o formă bună. Încerc să revin și să câștig, dar le cam pierd la limită în ultima perioadă. Am rezistat fizic, doar pe final am făcut câteva crampe, dar e normal, pentru că am fost bolnavă și nu prea m-am antrenat. Pot spune că azi am fost aproape de maximum. Sunt bine, încerc să mă recuperez cât mai repede pentru meciul de mâine”, a mai spus numărul 3 mondial.

„Nu pot să spun că a fost presiune, publicul chiar a fost deosebit. Suporterii au strigat cât au putut, dar cehii au avut o galerie mai gălăgioasă, au avut o chestie (n.r. - o trompetă) și ne-a dominat un pic. Dar a fost un public deosebit, îmi pare rău că nu am putut să închei meciul cu bine. Cred că am jucat destul de OK, dar știu că se putea mai bine. Nu e o dezamăgire foarte mare, dar este acolo o dezamăgire. E trist că am pierdut, era altfel dacă luam noi primul punct. Am și bătut-o în trecut pe Pliskova și asta poate că agravează situația în interiorul meu”, a mai spus ea.

Monica Niculescu: La 5-4 în setul doi m-am așezat pe bancă, iar Alina mi-a zis să nu aștept, ci să fac ceva. Și am zis să fiu mai agresivă

„Am crezut în mine azi. Ciudat, aveam emoții când a fost ceremonia, mi se cam înmuiaseră picioarele la imn, dar după aceea am intrat foarte hotărâtă. Cred că m-a ajutat foarte mult și faptul că am jucat al doilea meci și nu primul. Meciul a fost dificil, dar am servit foarte bine și am câștigat, sunt foarte fericită. Serviciul m-a ajutat mult azi, acei ași m-au salvat. Am relaționat foarte bine cu publicul, le-am făcut semne să mă ajute. La 5-4 în setul doi m-am așezat pe bancă, iar Alina mi-a zis să nu aștept, ci să fac ceva. Și am zis să fiu mai agresivă. La 40-15 mi s-au înmuiat picioarele, am făcut acel semn către public să mă ajute și s-a cutremurat sala. A fost incredibil. M-au ajutat să câștig, a fost excelent, este super aici la Cluj”, a spus Monica Niculescu.

„Eu nu am mai jucat la simplu la Fed Cup, la Galați și la Budapesta am jucat dublu. Și nu știam cum urma să fie, nu e ușor să joci cu o jucătoare din top 10 primul tău meci de simplu la Fed Cup. E Kvitova, top 10 de zece ani, a câștigat Wimbledon-ul de câteva ori, are experiență mare, cinci titluri de Fed Cup... deci nu știam la ce să mă aștept. Dar totul a mers conform planului, m-am simțit excelent pe teren. Sunt puțin obosită acum, am nevoie de un masaj bun, dar mă bucur foarte mult că am reușit să aduc acest punct României. Important e că este 1-1, că am luptat, nu contează că Simona a pierdut”, a mai spus Monica Niculescu.

Program FED CUP România - Cehia, duminică:

Duminică se vor disputa partidele Simona Halep vs Petra Kvitova, apoi Monica Niculescu vs Karolina Pliskova. La dublu se vor duela Andreea Mitu și Raluca Olaru cu Barbora Strycova și Denisa Allertova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri