FED CUP: România - Cehia, 1-1. Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova

Data publicării:
monica


ACTUALIZARE 18:03 - Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova, 6-3, 6-4. România egalează astfel Cehia la scorul general.

Mâine urmează partidele Simona Halep vs Petra Kvitova, apoi Monica Niculescu vs Karolina Pliskova.

La dublu se vor duela Andreea Mitu și Raluca Olaru cu Barbora Strycova și Denisa Allertova.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


ACTUALIZARE 17:15 - Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova în primul set, scor 6-3.

ACTUALIZARE 16:15 - A început meciul dintre Niculescu și Kvitova.


ACTUALIZARE 15:45 - Karolina Pliskova a învins-o cu 2-1 pe Simona Halep (6-7, 6-4, 6-2). Cehia conduce România cu 1-0. Urmează meciul dintre Niculescu și Kvitova.

ACTUALIZARE 15:00 Pliskova câștigă setul al doilea cu 6-4. Simona a fost foarte nervoasă în acest al doilea set.

Halep şi-a pierdut total busola şi, dacă nu îşi revine repede în manşa decisivă, e în mare pericol. Este primul set reuşit de cehoaică în disputele cu Simona, notează digisport.ro.

ACTUALIZARE 14:47 Situația se echilibrează. Halep-Pliskova: 4-4 

ACTUALIZARE 14:40 Halep-Pliskova 2-4 în setul al doilea.

ACTUALIZARE 14:30 Al doilea set nu începe prea bine: Halep-Pliskova 1-3.

ACTUALIZARE 14:14 Simona câștigă primul set, cu 7-6.

După o oră şi cinci minute de la primul serviciu, Simona Halep îşi adjudecă primul set. Pliskova nu şi-a ţinut nervii în frâu şi a greşit de mai multe ori fără a fi pusă în dificultate. Sportiva din România şi-a regăsit backhand-ul şi a adus primul set pentru România: 7-4, scrie digisport.ro.

ACTUALIZARE 13:59 Pliskova egalează: 5-5 în primul set.

ACTUALIZARE 13:50 Halep - Pliskova 5-4

ACTUALIZARE 13:30 Al doilea as al sportivei noastre şi Halep se distanţează la 4-2. Pliskova a început să lovească mai moale decât în debutul partidei.  

ACTUALIZARE 13:07 Partida Halep-Pliskova a început cu un avantaj moral pentru Pliskova. Jucătoarea din Cehia câștigă primul game. HALEP-PLISKOVA: 0-1


România are parte de o confruntare infernală în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup: se luptă, la Cluj, cu Cehia, echipă care a câştigat competiţia de patru ori, în ultimii cinci ani.

Prima zi a competiţiei (sâmbătă) va fi deschisă de partida dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova, care va începe la ora 13:00. Cele două s-au întâlnit de trei ori în carieră până acum și de fiecare dată a câștigat sportiva din România. La meciul Simonei Halep este așteptat și președintele Klaus Iohannis.

Sper să câștig primul meci, să începem cu bine, voi da tot ce voi putea și sper să iasă bine”, a spus Simona Halep înaintea meciului. „Am încredere că pot câștiga și sper și publicul să ne susțină ca să fim mai puternice”, a completat ea.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri seara, la Digi24 că este de preferat să se evite pronosticurile, pentru că se creează un orizont psihologic negativ. „Meciul din Fed Cup are un tip de stres diferit de cel al meciului de turneu. În meciul pe echipe e alt tip de stres, iar cehoaicele sunt specialiste”, a subliniat Cristian Tudor Popescu. El a mai spus că Simona Halep este într-o situație destul de delicată, pentru că „și-a creat prin toată povestea asta cu uite sinusurile, uite operația, uite nu e operația, și-a creat - ea însăși - o atmosferă psihică destul de proastă. Să dea Dumnezeu să o depășească!”, a încheiat Cristian Tudor Popescu. 

Cealaltă confuntare a primei zile le va opune pe Monica Niculescu şi Petra Kvitova. Singurul meci dintre românca de pe poziţia 37 WTA şi locul 9 mondial a avut loc în 2013, la Eastbourne, şi a fost câştigat de Kvitova.

Am mai jucat cu Kvitova, pe iarbă, nu va fi ușor, este stângace, dă puternic, a câștigat atâtea, Wimbledon-ul, este o jucătoare foarte bună și stă în top 10 de atâta timp”, a spus Monica Niculescu.

La rândul ei, Petra Kvitova își privește cu seriozitate adversara. „Sper că sunt pregătită. Ştiu că este un adversar dificil şi va face tot ce este posibil să câştige. Acelaşi lucru îl voi face şi eu”, a promis sportiva din Cehia.

Detalii și live text, pe digisport.ro.

Meciurile programate în a doua zi a duelului dintre România şi campioana ultimelor două ediţii ale Fed Cup vor fi: Simona Halep versus Petra Kvitova, Monica Niculescu versus Karolina Pliskova şi duelul de dublu, dintre perechile Andreea Mitu / Raluca Olaru şi Denisa Allertova / Barbora Strycova.

România se luptă cu Cehia pentru a ajunge în semifinalele competiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri