FIFA lămurește situația lui Kehinde Fatai: Atacantul nigerian nu poate evolua la naționala României

Data publicării:
302715 302715 fatai

 

Nigerianul Kehinde Fatai, care este foarte aproape de a deveni cetățean român, nu va putea evolua pentru naționala tricolorilor. Și asta din cauza faptului că atacantul a apucat să evolueze pentru două naționale de tineret ale Nigeriei: trei partide pentru Nigeria U20 (a marcat un gol) și șapte meciuri pentru Nigeria U23 (patru goluri), scrie Digi Sport.

Cum aceste aspecte erau cunoscute și în birourile de la Casa Fotbalului, oficialii FRF au cerut un răspuns oficial din partea celor de la FIFA.

Reprezentanții FIFA au analizat cazul și au trimis un comunicat la București, din care reiese clar faptul că jucătorul Astrei nu poate ajunge să lucreze și cu Victor Pițurcă la prima reprezentativă.

Într-o scrisoare semnată de Marco Villiger, Director of Legal Affairs, și Omar Ongaro, Head of Players’ Status, se arată că această variantă nu pare posibilă, câtă vreme: „la momentul primei apariții într-un meci internațional din cadrul unei competiții oficiale pentru una din echipele reprezentative ale Nigeriei, jucătorul nu deținea încă cetățenia română”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri