Floyd Mayweather pune capăt carierei egalând recordul lui Rocky Marciano

Data publicării:
mayweather retragere 12 sept 2015 - GettyImages-487995888

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Mayweather îşi pusese în joc centurile WBC şi WBA la semimijlocie. Așa cum se anticipa, de altfel, Mayweather și-a dominat adversarul, dar n-a reușit să-și încheie cariera cu un KO, spre mare dezamăgire a publicului.

El a fost declarat învingător la capătul a 12 runde, printr-o decizie unanimă a celor trei arbitri.

„Cariera mea s-a încheiat, este oficial”, a anunțat Mayweather după ce a fost anunțat rezultatul.

Cel supranumit „TBE” (The Best Ever – cel mai bun din istorie, n.red) a marcat astfel, la 38 de ani, cea de-a 49-a victorie a sa în tot atâtea lupte. Va împărți acest record cu Rocky Marciano, rămas neînvins la categoria grea. Acesta s-a retras în 1955, după opt ani de carieră.

Mayweather rămâne în istorie și pentru averea sa și contractele fabuloase pe care le-a semnat cu televiziunile americane. Anul acesta a fost sportivul cel mai bine plătit al planetei, cu câștiguri estimate la 300 de milioane de dolari.  

Andre Berto, 31 de ani, a obţinut 31 de victorii în carieră şi a înregistrat patru înfrângeri, toate suferite începând din 2011, în ultimele şapte dispute.

Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe filipinezul Manny Pacquiao, la 2 mai, la MGM Grand Arena din Las Vegas, în ceea ce mass-media internaţională a numit "meciul secolului". Mayweather deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie şi intrase şi în posesia centurii WBO, care era deţinută de Pacquiao, dar care i-a fost retrasă pentru că nu a achitat o taxă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri