FRF își asumă disputarea meciului România - Spania pe Arena Națională, dar primăria refuză

Data publicării:
arena

Locul de disputare al meciului cu Spania din 27 martie le dă bătăi de cap federalilor și selecționerului Anghel Iordănescu. Spaniolii vor la București, selecționerul vrea la București, FRF i-a informat pe iberici că vor juca în Capitală, dar problemele Arenei Naționale privind lipsa avizului ISU de funcționare trimit meciul la Cluj-Napoca, informează Digi Sport.

”Avem nevoie de persoane care să-și asume decizii. Tocmai de aceea cerem Primăriei să ne dea nouă în administrare stadionul. Suntem în stare să o facem mai bine ca ei. Am demonstrat în perioada pe care am petrecut-o până acum la Federația Română de Fotbal. Le dăm un deadline până mâine la prânz să ne dea un raspuns. Dacă până mâine la prânz nu primim un răspuns, mergem la Cluj şi facem din Cluj o capitală a fotbalului românesc”, a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă, punând piciorul în prag.

Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei, nu a așteptat cele 24 de ore pe care i le-a acordat Burleanu și a dat deja răspunsul, în mai puțin de 30 de minute de la finalizarea conferinței președintelui FRF.

”Atâta timp cât nu este respectată legea și legea nu ne permite să organizăm în siguranță acele evenimente culturale și sportive, eu îmi mențin poziția. Este la vot o lege. Ea nu a fost promulgată încă. Nu a intrat în vigoare. După ce va intra în vigoare, o să analizăm și o să vedem ce hotărâre luăm la momentul respectiv. Dar până atunci, dacă nu avem autorizație de siguranță la incendiu eliberată de ISU, nu ne putem folosi stadionul. Rămâne închis”, a declarat Sava.

Pe 18 februarie, o comisie a ISU a inspectat Arena Națională și, la final, a anunțat singura variantă prin care cel mai mare stadion al țării poate găzdui competiții sportive din nou: administratorii Arenei, Primăria și FRF, să-și asume răspunderea pentru folosirea sa.

„Aspectele de legalitate vizează unele modificări legislative, adoptate ieri în Camera Deputaților, și anume că au fost propuse o serie de amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare în legalitate pentru obiectivele care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, așa cum este și Arena Națională. Aceste obiective au obligația de a obține acest act până la 31 decembrie 2016. Până la acest termen, obiectivele funcționează pe răspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurărilor măsurilor de securitate la incendii. Nu se supun la aceste excepții acele obiective la care se constată încălcarea gravă a securității la incendiu. Acelea vor fi oprite de la funcționare, dar nu este cazul Arenei Naționale”, a declarat colonelul Benone Duduc, adjunctul ISU, la acea dată.

Modificările legislative la care făceau referire Duduc sunt aceleași pe care primarul Răzvan Sava le așteaptă pentru a putea lua o decizie. Cum promulgarea acestei legi pare să mai întârzie, iar FRF e presată de timp pentru a pune în vederea Spaniei locul exact al partidei amicale de peste 4 săptămâni, e tot mai clar că șansele de a se juca la București amicalul cu ”La Roja” sunt aproape nule. De altfel, FRF pare să știe deja acest lucru, fiind informată de administratorii Cluj Arena că s-a demarat procedura schimbării gazonului arenei clujene pentru meciurile cu Spania și Lituania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri