FRF: Reprezentanții Primăriei dau asigurări că Arena Națională va primi avizul ISU până la sfârșitul săptămânii

Data publicării:
arena nationala de sus

Foto: NAB.ro

Oficialul s-a arătat surprins de faptul că arena din Capitală nu avea acest aviz, motiv pentru care partida Steaua — FC Botoșani (scor 5-3, în cadrul etapei a 17-a a Ligii I) a fost mutată pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca. „M-a surprins și pe mine, nu știam că Arena Națională nu are aviz. Când faci toate întâlnirile, inclusiv cu ISU, te aștepți să ai toate autorizațiile și avizele. Apoi, organizatorii de Cupa României sau de Cupa Ligii au luat toate autorizațiile pentru focurile de artificii și apoi au aflat că nu le aveau de fapt, iar asta e o chestie foarte ciudată. Dar am discutat cu cei de la Primărie și sunt foarte încrezători că până la finalul acestei săptămâni lucrurile se vor rezolva. Până acum a existat un aviz provizoriu, nu unul definitiv din partea ISU. Pentru a se juca derby-ul Dinamo — Steaua pe Arena Națională este nevoie ca Primăria să obțină până la finalul acestei săptămâni acest aviz”, a spus el.

Problema Arenei Naționale o reprezintă gradul de ignifugare al acoperișului retractabil, susține Burleanu. „Problema apare în ceea ce privește gradele de ignifugare la acoperișul Arenei Naționale. În sensul că în Germania (n.r. — Arena Națională a fost construită după modelul stadionului din Frankfurt) treapta a treia este treapta maximă în ceea ce privește gradul de ignifugare, în timp ce în România operăm cu cinci clase de ignifugare. Automat consideri că a treia treaptă de acolo reprezintă treapta a cincea aici. Cam asta este ceea ce reprezentanții Primăriei Capitalei trebuie să seteze cu cei de la ISU. Iar după analiza care se face acum, de fapt, stadioanele noi au probleme cu acest aviz. Stadioanele vechi se pare că nu au probleme”, a explicat Răzvan Burleanu.

Președintele federației speră ca echipa națională să demonstreze în partida amicală din 17 noiembrie cu Italia, că merită să evolueze la Euro-2016. "Îmi doresc să arătăm la acest meci că suntem o echipă care merită să fie prezentă la Euro. Cam ăsta este obiectivul pe care mi l-am setat și eu și staful tehnic. Ne măsurăm forțele cu echipe care sunt calificate la Euro. Inclusiv pentru anul viitor pregătim meciuri amicale de același calibru", a mențional oficialul FRF.

Răzvan Burleanu a fost prezent, luni, la Casa Fotbalului, la deschiderea programului Football Management Scheme, alături de Michael van Praag, președinte al Federației de Fotbal din Olanda și vicepreședinte UEFA.

La cursurile de managementul fotbalului, susținute de experți avizați de UEFA, participă reprezentanți de la cluburi din primele trei eșaloane din România, dar și de la fotbal feminin, futsal și fotbal pe plajă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri