Gest umanitar al lui Cristian Ronaldo. Fotbalistul va suporta operația de zeci de mii de euro a unui copil

Data publicării:
231594 231594 ronaldo caritate

  

Recent, starul de la Real Madrid a fost solicitat de doi părinți din Spania, care l-au rugat să ofere o pereche de ghete semnate pentru copilul familiei, Erik Ortiz Cruz, în vârstă de numai 10 luni. Micuțul suferă de displazie corticală, o afecțiune cerebrală care poate cauza leziuni letale.

Citat de Digi Sport, AS notează că familia lui Erik l-a rugat pe Ronaldo să-și pună ghetele la dispoziție pentru o licitație deschisă, în condițiile în care puștiul are nevoie de o operație de 60.000 de euro, care ar urma să-i elimine din creier partea afectată. Conform calculelor presei, și tratamentul de după operație ar urma să coste în jur de 10.000 de euro.

Ronaldo a decis, însă, că poate face mai mult pentru Erik Ortiz. El a luat imediat legătura cu părținii acestuia.

„Demarați imediat procedurile pentru operația micuțului. Voi suporta toate costurile fără să fie nevoie să mai apelați la altcineva. Cel mai important acum este ca Erik să se facă bine”, le-a transmis Cristiano Ronaldo părinților copilului.

Gestul i-a făcut pe ziariștii englezi să sublinieze un fapt inedit: „Pentru un tip care și-a construit un muzeu dedicat lui, Ronaldo pare remarcabil de ancorat în realitate și în problemele concrete ale oamenilor obișnuiți”.

În 2012, CR7 a plătit tratamentul unui copil de 9 ani, bolnav de cancer. Totodată, portughezul sponsorizează mai multe fundații de binefacere, dedicate îngrijirii copiilor bolnavi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri