O gimnastă importantă a renunțat la România și va concura pentru Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
olivia cimpian

Medaliată cu bronz la Campionatele Europene de juniori din 2016, sol de aur de la Top Gym 2017, concursul celor mai bune gimnaste din lume de la Charleroi, multiplă campioană națională și participantă, în premieră, la Campionatele Europene de senioare de la Cluj-Napoca, acesta ar fi un mic bilanț al gimnastei arădene Olivia Cîmpian, care a anunțat că părăsește Centrul Național de la Deva pentru a se antrena la un club din Ungaria și, ulterior, a reprezenta această țară.

Arădeanca a fost timp de șase ani în lotul național care se pregătește la Deva, însă a fost retrasă de părinți acum puțină vreme. „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au lucrat cu fetița mea din clasa a doua până acum, le port respect. Când am luat-o pe Oli de la Deva nu am făcut-o cu scandal, ne-am despărțit în relații bune cu toată lumea, sper să înțeleagă și dânșii că tot ce ne dorim de acum încolo este ca fata noastră să crească și mai mult în acest sport pe care-l iubește și-l practică de mic copil. Am decis ca Olivia să activeze în Ungaria, unde există o altă abordare față de sportivii de performanță. Mergem pe linia legală, o să încercăm să-i obținem cetățenia maghiară, iar faptul că eu am activat ca fotbalist în Ungaria ne-ar putea ajuta”, spune tatăl sportivei, fostul fotbalist Marcel Cîmpian.

După Campionatele Europene de la Cluj, unde s-a clasat pe poziţia a 23-a (50,106 puncte) în concursul individual-compus, Cîmpian a spus că participarea la prima competiţie importantă la nivel de senioare a fost o experienţă frumoasă.

„A fost o experienţă frumoasă şi sper ca pe viitor să cresc şi să demonstrez de ce sunt capabilă. Azi mi-am făcut bârna, dar nu atât de bine pe cât pot să o fac. Sper să fie mai bine data viitoare'', a spus românca. Cîmpian a menţionat că a concurat cu unele probleme medicale. ''Am avut o durere la cot, dar am vrut să concurez. Şi la ediţia de anul trecut a Campionatelor Europene am avut o problemă la gleznă care m-a împiedicat să fac finala de la sol. Aşa că de data asta am vrut să continuu şi să duc concursul până la capăt”, a afirmat gimnasta română, care nu resimte dureri după căzătura la paralele.

Ca și în cazul jucătoarei de tenis de masă Bernadett Balint, Cîmpian riscă o suspendare de câțiva ani din activitatea internațională în cazul în care va opta să evolueze pentru Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri