Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, campioni la Wimbledon!

Data publicării:
TECAU imbratisare rojer finala wimbledon GettyImages-480383906 11072015

©FOTO:GULLIVER/GETTYIMAGES

 

FOTO: digisport.ro

ACTUALIZARE 20:10 Victorie pentru Horia Tecău! 

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a câştigat proba de dublu a turneului de la Wimbledon. În finală, perechea română-olandeză a trecut de Jamie Murray, din Marea Britanie, şi John Peers, din Australia, cu 7-6, 6-4, 6-4.

Este primul succes într-o finală a unui turneu de dublu de grand slam pentru Horia Tecau - a mai jucat trei finale la Wimbledon în 2010, 2011 și 2012. 

Tecău este al doilea român care câștigă turneul de dublu la Wimbledon, după Ilie Năstase (câștigator în 1973).

Tecău mai are în palmares un succes la Australian Open, în turneul de dublu mixt din 2012, când a câștigat alături de Bethanie Matek-Sands.

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu: Ce jucător minunat este Horia Tecău!

ACTUALIZARE 19:30 Horia Tecău se pregăteşte să calce pe urmele lui Ilie Năstase, singurul român care a câştigat proba de dublu de la Wimbledon. A făcut-o alături de Jimmy Connors, în1973. Marea finală din acest an, Tecău / Rojer, perechea cap de serie numărul 4, contra Murray / Peers, favoriţii numărul 13, a început și este transmisă în direct la Digi Sport 2. Perechea românilor a câștigat primul set cu 7-6.

Detalii și imagini aici.

Fraţii Bryan îi țin pumnii românului, pe care îl văd în curând în topul jucătorilor de dublu.

Are un viitor strălucit în faţă, are doar 30 de ani, este unul dintre cei mai tineri jucători din top şi cred că va fi aici pentru mult timp”, spune Mike Bryan.

Câştigătorii titlului vor primi 340.000 de lire sterline şi 2.000 de puncte ATP.


Horia Tecău: „Jamie ştie foarte mult dublu, are un antrenor foarte bun cu care lucrează şi Andy.., poate doar să-i dea puţină experienţă, are presiune, joacă acasă, pe iarbă, o suprafaţă pe care ei cred că joacă cel mai bine”.

Jean-Julien Rojer: „Va fi un meci împotriva unui prieten. Bineînţeles, eu şi Horia îl cunoaştem foarte bine şi pe Peers”.

Tecău a primit încurajări înaintea finalei chiar de la unul dintre marii săi rivali.

Mike Bryan: „Sper că va pune capăt seriei, să pierzi patru finale nu ar fi deloc plăcut. Cred că este momentul ideal pentru el, joacă grozav. Au câştigat câteva meciuri care s-au întins în cinci seturi”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri