Ilie Năstase o critică pe Simona Halep. Ce îi răspunde sportiva

Data publicării:
simona halep captura

ACTUALIZARE 18:00 Reacția lui Ion Țiriac:

Pe vremea noastră, trebuia nu numai să participăm, dar ni se ordona să participăm”, spune Ion Țiriac. „Simona Halep trebuie să joace întotdeauna pentru țară”, spune fostul tenismen, dar adaugă: „Când e posibil”.

În plus, Ion Țiriac atrage atenția: „Dacă vezi matale programul pe care l-a avut Simona Halep până în ziua de astăzi, este atât de brutal, încât nu cred că vreun sportiv, în orice sport, l-a avut”, a punctat Ion Țiriac.


Motivul nemulțumirii lui Ilie Năstase îl reprezintă absenţa jucătoarei noastre din echipa de FED CUP la meciul cu Canada. Halep a anunţat că se simte obosită şi că vrea să se concentreze pe turneul de la Stuttgart, transmis în direct pe Digi Sport, în perioada 20-26 aprilie.

Dacă e obosită și vrea să joace, ar fi trebuit să joace la Cupa Federației, așa ar fi mai înțelept, eu așa aș face (...) La Stuttgart se duce să joace, nu se duce să stea. (...) Cel mai înțelept pentru ea, dacă e obosită, eu așa aș face, m-aș opri o săptămână. Dacă nu mă duc acolo, nu mă duc nici la Stuttgart", a spus Ilie Năstase.

Într-o declarație pentru Digi Sport, Simona Halep a explicat motivele care i-au făcut aproape imposibilă participarea la confruntarea din FED CUP România - Canada. Numărul trei mondial nu a vrut să comenteze declaraţiile lui Ilie Năstase, care a acuzat-o de lipsă de patriotism. „Îmi reprezint ţara la fiecare turneu la care particip”, s-a mulţumit să declare cel mai bine clasată jucătoare din istoria tenisului feminin românesc.

Nu ştiu dacă mă afectează sau nu, dar pe dl. Năstase îl respect, îi respect toate rezultatele pe care le-a avut, ceea ce a fost și ceea ce este, nu-mi permit să comentez despre ceea ce spune dânsul. Este opinia dumnealui și cum fiecare este liber să-și spună părerea, eu accept orice. Joc pentru țară zilnic, nu joc doar la FED CUP, îmi doresc să câștige fetele acolo, și fără mine au șanse, joacă bine, avem jucătoare foarte bune, o să le țin pumnii și o să le susțin de-acasă”, a declarat Simona Halep.

Abia întoarsă din Statele Unite, unde a câştigat Indian Wells şi a ajuns în semifinale la Miami, Simona Halep a ales să nu participe la confruntarea de la Montreal cu Canada. Duelul din Fed Cup este programat pe 18 şi 19 aprilie, iar jucătoarea de pe locul al treilea WTA va merge la Stuttgart pentru turneul care va începe pe 20 aprilie.

Părerea mea și opinia mea este că eu joc zilnic pentru România. Tot timpul când intru pe teren acolo scrie România, Halep-România. Cred că asta este mult mai important pentru mine, pentru țară, am jucat întotdeauna cu mare drag la Fed Cup când am putut și când s-a putut, am fost și accidentată și tot am jucat anul trecut, am riscat foarte multe lucruri, mi-am dorit mult să joc Fed Cup întotdeauna. Anul acesta este imposibil, programul nu-mi permite. Dacă jucam în altă parte, în Europa, mai aproape, mă duceam cu drag. Acum este imposibil să mă duc, să schimb din nou fusul orar. Și-așa sunt obosită, vin după o perioadă lungă în America, am venit acasă, să plec iar în Canada și să mă întorc...”, și-a argumentat Simona absența de la Fed Cup.

România nu se va putea baza în confruntarea cu Canada nici pe Monica Niculescu. Numărul 62 WTA nu va merge la Montreal din cauza unei accidentări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri