În ce condiții ar putea fi redeschisă Arena Naţională

Data publicării:
arena nationala agerpres 11.1.2016 1

 

FOTO Agerpres

Soluția care ar putea redeschide stadionul ar fi o analiză mai serioasă a ceea ce înseamnă calitatea materialului din care a fost realizată acea copertina, de către cei de specialitate. Mă refer la ISU. Din punct de vedere al siguranței de incendiu, materialul nu respectă normele în vigoare. Modificarea legislației ar fi soluția rapidă de a reda stadionul în circuitul public, dar numai în condițiile în care studii amănunțite vor arăta că acel material nu pune în pericol oamenii. Primăria nu poate să afirme că soluția tehnică pentru acea copertină pune sau nu pune în pericol oamenii de pe stadion. Conform legii, acel stadion poate fi deschis dacă are toate avizele. Acel stadion nu a a vut niciodată autorizație de securitate la incendiu”, a spus Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, la „24 de minute”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Primăria nu ia în calcul varianta realizării unui alt acoperiș, decât ca ultimă soluție, din cauza costurilor suplimentare.

Primăria Capitalei vede ca ultimă soluție varianta aceasta, pentru că ar genera costuri suplimentare. Ar genera un prejudiciu major Primăriei și bucureșteanului. Dacă există posibilitatea ca materialul să fie reglementat legal din punct de vedere al securității la incendiu, să se modifice normativul și să fie redat curcuitului stadionul național. (...) Există responsabili atât la ISU, cât și la Ministerul Dezvoltării, care pot să emită o expertiză. Se poartă discuții cu aceste autorități pentru a obține un punct de vedere dacă se poate sau nu autoriza această soluție, pentru a vedea dacă se poate sau nu modifica normativul”, a spus Alexandru Ichim.

„Contractul inițial nu prevedea soluția acoperișului așa cum arată ea astăzi. A apărut pe parcurs și au fost alocate 84 de milioane de lei strict pentru această cupolă. Încă 112 milioane de lei pentru buna desfășurare a finali cupei UEFA. Aproximativ 200 de milioane de lei în plus”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Alexandru Ichim a vorbit în emisiunea online „24 de minute” și despre lucrările din zona Eroilor, unde carosabilul s-a surpat luna trecută.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri