Încă o sportivă din România a fost depistată pozitiv la Meldonium

Data publicării:
570d555f95f9cfac31000001

 

Uniunea Internațională de Biatlon a anunţat că Eva Tofalvi a fost depistată pozitiv la un concurs în luna martie, la Oslo. Informaţia a fost confirmată chiar de sportivă, care a explicat pentru ce a luat medicamentul.

„Am avut o bronșită și mi-a fost prescris acest medicament de către medic, am toate hârtiile de la doctor, mi s-a găsit și un murmur cardiac. Mă voi retrage. Știam de zece zile că am fost depistată pozitiv. N-am vrut să am un astfel de final de carieră”, a spus Eva Tofalvi, potrivit gsp.ro.

Digi Sport notează că în acest moment se aşteaptă rezultatele probei "B", Eva Tofalvi fiind suspendată provizoriu.

Românca ar putea scăpa de orice sancţiune, IBU anunţând că se ia în calcul amânarea oricărei suspendări, chiar şi provizorie până nu se stabileşte cât timp durează ca substanţa să fie eliminată din organism.

Această decizie ar urma să fie luată ca urmare a faptului că mulţi sportivi au dezvăluit că au luat Meldonium în decembrie, când substanţa nu se afla pe lista "interziselor".

Eva Tofalvi e probabil cea mai mare sportivă din istoria României în sporturile de iarnă. Ea a participat de 5 ori la Jocurile Olimpice, reuşind clasări decente pentru ţara noastră. Performanţa carierei a fost realizată în 2008, când a reuşit o victorie uriaşă în Cupa Mondială, la Hochfilzen (Austria).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri