Incident la Grand Prix-ul de F1 din Singapore

Data publicării:
incident

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) va ancheta un incident petrecut duminică într-un moment în care monoposturile au primit undă verde să concureze în Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore, deşi un ofiţer de cursă era încă pe pistă, după folosirea safety car-ului, transmite Reuters.

incident

FIA a asigurat că se va face un raport, pentru ca o astfel de situaţie să nu se mai repete. Autosport.com a citat un purtător de cuvânt care a indicat faptul că procedurile nu au fost executate corect de către organizatori.

Ofiţerul de cursă ajuta la îndepărtarea resturilor monopostului lui Nico Hulkenberg (Force India), după ce acesta a izbit un parapet format din pneuri, la finalul primului tur al cursei, scrie digisport.ro.

După introducerea maşinii de siguranţă pe pistă, ofiţerul de cursă era încă pe pistă când monoposturile au primit undă verde, în debutul turului al treilea, în ciuda faptului că organizatorii au confirmat de trei ori că se poate relua cursa. Imaginile de televiziune l-au prezentat pe respectivul ofiţer de cursă sprintând în interiorul circuitului, în timp ce monoposturile, în frunte cu Mercedes-ul lui Nico Rosberg, se îndreptau spre el.

„A fost foarte periculos, a declarat şeful diviziei motorsport de la Mercedes, austriacul Toto Wolff. „Sunt foarte bucuros că nimeni nu a fost rănit”, a mai spus acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri