INTERVIU. Amintirile lui Djokovic despre România: „Aici am câștigat primul meci din carieră!”

Data publicării:
237388 237388 DJOKOVIC

 

Se întâmpla în 2004, când l-a învins pe Arnaud Clement, în urma unui wild-card primit de la organizatorii Open-ului de la București, cel mai important turneu din România.

Aflat în prezent la Miami, sârbul a rememorat acel episod într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport:

"Este unul dintre momentele de care îmi aduc aminte cu multă plăcere. Prima victorie nu o uiți niciodată. Eram tânăr atunci, am fost eliminat de Ferrer, dar meciul cu Clement de la București rămâne unul special".

La începutul carierei, Djokovic a stat în cameră cu Victor Ioniță, fost jucător profesionist și actualmente antrenor al Soranei Cîrstea. De altfel, Ioniță l-a învățat cântecul pe care campionul sârb îl fredonează adeseori și acum.

"M-a învățat câteva expresii în română, mi-amintesc că asculta în permanență un anumit cântec pe care îl spun fiecărui român pe care îl întâlnesc: “Nu mai ești cum te știu, sufletul tău e prea pustiu” (n.r. trupa Sistem) sau cam așa ceva. Nu e rău, nu-i așa? E un cântec vechi, dar pe vremea aceea era bun.

Am și vreo doi prieteni sârbi care trăiesc și muncesc în România. Este o țară foarte frumoasă, unde din păcate n-am mai mai ajuns de mulți ani, nici la București și nici în altă parte, dar de abia aștept să revin", a spus Djokovic pentru Digi Sport.

Citiţi continuarea interviului AICI



 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri