Ion Țiriac, despre slaba finanțare a sportului românesc: „Noi trăim și astăzi numai din excepții”

Data publicării:
tion tiriac captura digi

Ion Țiriac a amintit că la jocurile olimpice din 2000 și 2004 România a câștigat multe medalii, în ciuda bugetelor reduse.

„La Sydney (jocurile olimpice din 2000, n.r.) eram a cincea țară din lume, cu un buget de 300.000 de dolari. Nu am avut nici măcar bani să luăm un avion corect până acolo, cu tot transferul nostru. Nu am semănat nimic, nu avem ce culege. Noi trăim și astăzi, cu tot respectul, numai din excepții”, a spus el.

„Fetele alea pe care le-ați adus ieri și au bătăturile pe care le au și își rup oasele în fiecare zi sunt niște excepții, nu găsești o Lipă, sau o Nadia, sau Andreea, sau Potec să le cumperi de la supermarket. Este adevărat că un campion se naște, dar se și face. Treaba cu privatizarea, din fericire sau din nenorocire, este o treabă reală, sarcina noastră, a tuturor, este sp convingem Guvernul să ne dea posibilitatea să ajungem la cei ce fac economia acestei tări și să dea înapoi și la sport, prin avantaje fiscale, sociale, pentru că, altfel, vă garantez că încă 20 de ani noi, sportul, o să fim a 20-a roată de la căruță”, a mai spus fostul tenisman.

Ion Țiriac a amintit de un episod petrecut în 1960, când România a boicotat Jocurile Olimpice de Iarnă din Squaw Valley, Statele Unite. Ion Țiriac urma să participe la olimpiadă în cadrul echipei de hochei pe gheață.

„Am trăit-o pe pielea mea. Patru ani de zile, sus, la Lacu Roșu, jos, la Tușnad – zăpada până-n gât, ne-am pregătit pentru olimpiadă și am decis cu o săptămână înainte să o boicotăm pentru că Statele Unite, pe vremea aceea, Comitetul Olimpic Internațional nu i-au primit pe sportivii din Germania Democrată. Știu ce înseamnă ca un sportiv să nu mai aibă dreptul, după ce a lucrat patru ani de zile, zi și noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri