Ion Țiriac, moderator la Digi24

Data publicării:
ion tiriac FB-1

Viitorul celui mai puternic for sportiv din România este tema dezbaterii care va fi transmisă de Digi24, vineri, la ora 21.

Ne adunăm noi, cei care se numesc familia sportului. Să vedem ce a fost înainte, asta ştim, ce e în prezent, asta aproape nu mai e şi o ştim, iar în viitor, ce se poate face”, spune Ion Țiriac.

Candidaţii pentru şefia Comitetului Olimpic Sportiv Român îşi vor prezenta strategiile şi proiectele care pot creşte şansele sportivilor români la Olimpiade.

Pentru conducerea Comitetului Olimpic Sportiv şi-au depus candidaturile trei mari personalităţi ale sportului românesc: Elisabeta Lipă, Octavian Bellu şi Alin Petrache. Câştigătorul va conduce comitetul în următorii doi ani.

Elisabetă Lipă este preşedintele Federației Române de Canotaj şi a urcat pe podium la şase Olimpiade. A adus României cinci medalii de aur, două de argint şi una de bronz.

Octavian Bellu este antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină şi a fost declarat „cel mai de succes antrenor din lume”. Sportivele pregătite de el au obţinut în ultimele două decenii 16 medalii olimpice de aur.

Alin Petrache a fost căpitan al echipei de rugby a României, iar acum este preşedintele Federaţiei.

Elisabeta Lipă

- președinte al Federației Române de Canotaj

- 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase Olimpiade

- de 25 ori campioană a României la canotaj

Octavian Bellu

- antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină

- declarat de World Records Academy ca "cel mai de succes antrenor din lume"

- palmares: 16 medalii olimpice de aur și un total de 305 la Campionatele Mondiale, campionatele Europene și la Jocurile Olimpice.

Alin Petrache

- preşedintele Federaţiei Române de Rugby

- fost căpitan al reprezentativei de rugby a României

La ediţia specială de la Digi24 vor participa şi 30 de invitaţi, cei mai mulţi foşti sportivi de top ai României.

Printre ei se numără Viorica Susanu. „Va fi foarte interesantă această emisiune, pentru că fiecare candidat va veni cu ceva nou. Sperăm că cel care fi preşedinte va lua şi din strategia celorlalţi candidaţi”, spune canotoarea.

Preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român a fost, în ultimii 10 ani, rugbistul Octavian Morariu, care a demisionat luna trecută, pe motiv că este ocupat cu celelate fucţii pe care le deţine: membru al Comitetului Internaţional Olimpic şi preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby. Alegerile pentru noul șef vor avea loc joia viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri