Irina Begu a câștigat turneul de la Seul

Data publicării:
begu seul - digisport

FOTO: digisport.ro

Irina Begu şi-a respectat statutul de principală favorită de la Seul şi a câştigat turneul din Coreea de Sud, dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, obţinând astfel al doilea titlu al carierei.

Adversara Irinei Begu, Aliaksandra Sasnovici, a jucat finala după ce a venit din calificări şi trecuse în tururile precedente de Alexandra Dulgheru (cap de serie 6), Sloane Stephens (cap de serie 3) şi Anna Karolina Schmiedlova (cap de serie 2).

Aflată pe locul 136 WTA, jucătoarea din Belarus nu a mai reuşit să repete evoluţiile precedente şi în faţa Irinei, care a controlat meciul fără probleme, scrie digisport.ro.

Un aparent echilibru a existat doar în debutul întâlnirii, dar, de la 3-3 în primul set, românca de pe poziţia 29 în clasamentul mondial a câştigat opt game-uri consecutive şi a rezolvat astfel finala.

Este al doilea titlu al carierei pentru Begu, după cel câştigat în 2012 la Tașkent. De asemenea, românca a mai jucat trei finale, la Moscova (2014) şi Marbella şi Budapesta, ambele în 2011.

Anul trecut, Begu a fost campioană la dublu la Seul, făcând pereche cu Lara Arruabarrena, din Spania. 

De luni, Irina Begu va urca de luni pe locul 26 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri