Irina Begu s-a calificat în finala turneului de la Seul

Data publicării:
508249 508249 begu seul

Irina Begu, principala favorită a competiției, s-a impus clar, după o oră și 11 minute de joc. Românca (25 ani, 29 WTA) și-a luat astfel revanșa după ce van Uytvanck (21 ani, 58 WTA) a întrecut-o anul trecut în optimi la Florianopolis, cu 6-4, 7-6 (6). În primul tur la Seul, van Uytvanck a învins-o pe Andreea Mitu, cu 3-6, 6-1, 7-6 (2).

Irina Begu și-a asigurat un cec de 55.435 de dolari și 180 de puncte WTA, iar în finală va juca împotriva belarusei Aleksandra Sasnovici, venită din calificări.

Sasnovici (21 ani, 136 WTA) a învins-o în primul tur pe Alexandra Dulgheru, cu 6-3, 6-2, iar în penultimul act a dispus de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), a doua favorită, cu 3-6, 6-3, 6-3. Begu și Sasnovici nu au mai fost adversare până acum.

Anul trecut la Seul, Begu a pierdut în primul tur la simplu, dar a câștigat proba de dublu, alături de Lara Arruabarrena (Spania).

„Nu a fost uşor, dar am jucat bine. Cred că am făcut cel mai bun meci din această săptămână. Scorul arată că meciul ar fi fost mai uşor decât a fost de fapt. Ea a jucat foarte bine, dar eu am fost mai bună în momentele importante. Nu contează că (Aleksandra Sasnovici – n.r.) a venit din calificări. Este în finală şi a avut o săptămână foarte bună. Va fi un meci greu. În finală mereu te aștepţi la un meci greu. Niciodată nu este uşor, dar vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Irina Begu, potrivit site-ului WTA.

Pentru Begu finala de la Seul este cel mai bun rezultat reușit anul acesta, în care a mai jucat o semifinală la Rio de Janeiro și optimi la Australian Open. Ea are în palmares un singur titlu la simplu, cucerit în 2012, la Tașkent, dar a mai jucat alte trei finale, anul trecut la Moscova și în 2011, la Marbella și Budapesta.

Indiferent de rezultatul finalei, Irina Begu va urca de luni pe locul 26 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri