Istorie vândută la preț de nimic. Echipa Oltchim s-a desființat pentru că nu mai primea bani de la combinat

Data publicării:
oltchimm

Jucătoarele de la Oltchim au fost iubite de o ţară întreagă şi aplaudate frenetic când ne-au făcut mândri că suntem români. Erau supranumite "galacticele", după victoriile din Cupele Europene. Amintirile şi trofeele din vitrină sunt cam tot ce a mai rămas în sala de la Râmnicu Vâlcea după desfiinţarea echipei.

Echipa de handbal a intrat în insolvenţă în 2013, imediat după ce a câştigat titlul de campioană a României. Combinatul chimic Oltchim nu a mai avut bani să susţină clubul, care avea deja datorii de două milioane de euro. Lichidatorul a scos la licitaţie toate bunurile echipei, ca să stingă creanţele. Se vând pe sume de nimic autocarul şi tabela care a anunţat atâtea victorii.

Tabela a fost achiziţionată în 2004 la 6.800 de euro şi a fost vîndută la 6000 de lei, deci la sfert”, spune Bogdan Marinescu, director DJTS Vâlcea.

La fel şi echipamentul din sala de forţă, cumpărat cu un milion două sute de milioane de ei şi vândut acum cu 30.000 echipei de handbal Măgura Cisnădie.

Ştiu ce campioane s-au antrenat pe ele şi sper că fetele care se vor antrena vor fi motivate de acest lucru”, spune Alexandru Weber, antrenorul echipei de handbal Măgura Cisnădie.

Dincolo de dezamăgire, Primăria Râmnicu Vâlcea a înfiinţat o nouă echipă de handbal, căreia i-ar fi prins bine autocarul, tabela de scor şi echipamentul din sala de forţă. Fetele speră să calce pe urmele "galacticelor", chiar dacă începutul e foarte greu...

Soluţii sunt să ne ducem în oraş la alte săli de forţă să ne antrenăm”, spune handbalista Andreea Băbeanu.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat 19 titluri de campioană a României după Revoluţie şi a ajuns de trei ori în semifinalele competiţiei. Iar în Europa a câştigat patru trofee. Acum, localnicii vorbeste despre "galactice" la trecut.

„A fost un lucru frumos, într-adevăr. Dinamiza sportul vîlcean, tineretul, cu plăcere te duceai la meciuri”, își amintește un vâlcean.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri