JO 2016 | Sportivii din Australia spun că satul olimpic este „nelocuibil”. Primarul din Rio: „Voi pune și un cangur”

Data publicării:
Sat olimpic Rio Brazilia GettyImages-579544026

 

Foto: Gulliver/GettyImages 

Toalete înfundate și fire care ies din pereți, asta au găsit sportivii din delegația australiană când au intrat în camerele din satul olimpic, scrie The Guardian. Ei s-au cazat la hotelurile din oraș, acuzând condițiile „de nelocuit” din satul olimpic.

Atleții australieni au spus că au observat apă ce se scurgea pe pereți în timp ce trăgeau apa la toalete, miros puternic de gaz și fire electrice ce ies din pereți.

Kitty Chiller, șefa delegației australiene, a spus că și sportivii din Noua Zeelandă și Marea Britanie au întâmpinat aceleași probleme, însă oficialii britanici s-au distanțat de această controversă, menționând că aceste probleme nu sunt neobișnuite în cazul clădirilor noi.

Pe de altă parte, italienii au întâmpinat atâtea probleme încât a angajat propriii oameni care să se ocupe de renovare, scrie Gazzetta dello Sport, la fel procedând și olandezii.

Oficialii brazilieni au promis că cei peste o mie de angajați „vor munci 24 de ore pe zi până când problemele vor fi remediate”. „Sportivii ale căror condiții de ședere nu sunt terminate vor fi cazați în cele mai bune condiții în alte clădiri”, au precizat organizatorii.

O reacție mai puțin diplomată a venit din partea primarului din Rio, Eduardo Paes. El a spus că reparațiile vor fi făcute și că „voi pune un cangur în fața clădirilor ocupate de ei, ca să sară, și ei să se simtă ca acasă”. Edilul a adăugat și că, față de Olimpiada din 2000 de la Sydney, condițiile din Rio sunt mai bune.

Până la ceremonia de deschidere, pe 5 august, majoritatea din cei 10.000 de sportivi care sunt așteptați la Rio vor fi găzduiți în cele 31 de clădiri. Potrivit site-ului dedicat Olimpiadei de la Rio, „sportivii vor fi tratați ca niște regi, fiind, până la urmă, vedetele acestui eveniment”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri