Judo: Daniel Natea, medaliat cu aur la Mastersul de la Guadalajara

Data publicării:
daniel natea



Natea a trecut în optimi de mexicanul Jose Cuevas, în sferturi a câștigat în fața japonezului Hisayoshi Harasawa, care era neînvins de doi ani, în semifinale a dispus de azerul Ușanghi Kokauri, iar în finală l-a învins pe israelianul Ora Sasson.

Turneul Masters a fost ultima competiție pentru sportivul nostru înaintea Jocurilor Olimpice, iar acest succes îi asigura lui Natea prezența în primii 8 judoka în clasamentul mondial la categoria +100 kg și o șansa în plus la o medalie olimpică, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Andreea Chițu a ocupat locul 5 la cat. 52 kg, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu italianca Odette Giuffrida. În optimi, românca a trecut de Lux Olvera (Mexic), în sferturi a câștigat la Gili Cohen (Israel), dar a pierdut semifinala ci rusoaica Natalia Kuziutina.

La cat. 48 kg, Monica Ungureanu s-a impus în primul tur în fața turcoaicei Ebru Șahin, dar apoi a cedat în disputa din optimi cu Julia Figueroa (Spania).

La competiție au participat 231 de sportivi din 51 de țări, 115 la masculin și 116 la feminin.

Japonia a ocupat primul loc în ierarhia pe medalii, cu 5 de aur și 2 de bronz, urmată de Azerbaidjan, 2 de aur și 2 de bronz, SUA, 2 de aur, etc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri