Leonard Doroftei a demisionat de la conducerea Federației Române de Box

Data publicării:
leonard doroftei frbox

Foto: frbox.ro

Decizia vine la un an de la precedentul moment în care Doroftei a intenționat să demisioneze. Pe 10 noiembrie 2014, „Moșu” anunțase că pleacă din fruntea forului, dar a revenit asupra deciziei, în cele din urmă, amintește digisport.ro.

Comunicatul lui Leonard Doroftei pe site-ul Federației Române de Box:

„Am petrecut la conducerea Federaţiei Române de Box 3 ani lungi, cu bune şi rele. Au fost destule greutăţi, dar am trăit şi multe momente plăcute, când sportivii noştri au revenit la marile competiţii internaţionale, ba mai mult, s-au întors de acolo cu rezultate deosebite. A venit momentul să pun punct, din punctul meu de vedere. Demisionez. Nu mai doresc ceartă şi polemici.

Federaţia Română de Box are nevoie şi de linişte, sau mai ales de asta, pentru a depăşi mai uşor problemele cu care se confruntă acum. Am conştiinţa împăcată că am încercat totul pentru a ieşi din acest impas, împreună cu colegii mei din Biroul Federal. Din păcate ne-am mişcat greu şi sunt conştient că boxul trebuie să meargă înainte.

Pun binele boxului înaintea mea, aşa că demisionez acum. Cine ştie, poate peste ani voi reveni la conducerea Federaţiei, mult mai pregătit şi cu mai multe soluţii care să ajute boxul românesc să revină acolo unde îi este locul: în elită. Vă mulţumesc pentru şansa pe care am avut-o de a vă cunoaşte şi a fi mai aproape de oamenii din boxul nostru.

Sunt Leonard Doroftei şi voi rămâne tot timpul alături de voi”.

După demisia președintelui, atribuțiile vor fi preluate de vicepreședintele Vasile Câtea. De altfel, Câtea și Francisc Vaștag au cele mai mari șanse să fie aleși la conducerea FRBox. În aproximativ o săptămână se va organiza următorul birou federal, pentru a valida demisia lui Leonard Doroftei și candidaturile pentru următorul mandat.

În ultima perioadă, numărul vocilor critice la adresa conducerii fostului campion mondial a crescut. Antrenorii cluburilor din țară și-au spus nemulțumirile, iar Napoleon Gheorghe, antrenorul lui Dinamo, a punctat: „E an preolimpic, noi trebuia să fim în pregătire până acum, sa participăm la turnee internaționale, să mergem la Campionatele Mondiale, Europene să ne calificăm. El dă din umeri și spune că nu are bani, ce poate să facă, dacă nu are soluții, atunci trebuie să plece”.

În luna octombrie, Viorel Sima, fostul secretar general al FR Box, anunța că a strâns 67 de semnături de la cele 146 de cluburi afiliate și astfel poate organiza o adunare generală în care membrii să voteze demiterea sau păstrarea în funcție a lui Leonard Doroftei. Nu s-a mai ajuns în acest punct, fiindcă președintele a ales să își dea demisia.

Doroftei a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului, de pe 23 noiembrie 2012. Atunci, Rudel Obreja a fost forțat să plece, la presiunea cluburilor și antrenorilor din țară, iar Doroftei a fost ales cu 84 de voturi din 113.

În boxul amator, Leonard Dorin Doroftei are 5 titluri naționale, a fost de două ori medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice (1992 și 1996), a fost campion european în 1992 și 1993 și campion mondial în 1995.

La profesionisti, a fost campion mondial la categoria ușoară, versiunea WBA, cu un palmares de 22 de victorii (8 dintre ele înainte de limită), un egal și o singură înfrângere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...