Lewis Hamilton, în pericol de a fi concediat de Mercedes

Data publicării:
Mercedes Benz Motorsport Kickoff 2016
Foto: Gulliver/GettyImages

Scandal la Mercedes, în ciuda supremației clare din acest sezon în Formula 1. Lewis Hamilton riscă să fie dat afară de la echipă, pentru că a periclitat câştigarea ultimei curse a sezonului.

Lewis Hamilton riscă să fie concediat de Mercedes AMG Petronas după ce a încălcat deliberat ordinele primite în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Emiratelor Arabe Unite.

În ultimele tururi, britanicul a redus ritmul, iar rivalul său, Nico Rosberg, a fost prins de Sebastian Vettel și Max Verstappen.

Strategia putea da rezultat, însă a trezit furia lui Toto Wolff. Directorul executiv al echipei Mercedes a fost deranjat de faptul că Hamilton a subminat public autoritatea celor care gestionau strategia de cursă - aceștia l-au îndemnat, de mai multe ori, să mărească ritmul și să nu pună în pericol victoria de etapă:

- Lewis, sunt Paddy. Trebuie să mărim ritmul pentru a câştiga cursa. Acestea sunt instrucţiunile.

- Paddy, sunt liderul cursei şi mă simt confortabil.

Hamilton a aplicat strategia până la final, chiar dacă în ultimele minute a devenit evident că va pierde titlul mondial.

Potrivit publicatiei The Mirror, Lewis Hamilton riscă să fie concediat pentru că a încălcat ordinele de echipă și a creat anarhie la Abu Dhabi.

Contractul său cu Mercedes valorează 30 milioane de lire sterline pe an. O variantă mai blândă ar fi amendarea pilotului.

Următorul sezon de Formula 1 va începe în Australia, în week-endul 24-26 martie, și va fi în direct pe Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri