Lucescu nu pleacă. El crede că reluarea campionatului ar ajuta la normalizarea situației în Ucraina

Data publicării:
lucescu 1

Campionatul de fotbal al Ucrainei trebuia să se reia vineri, 28 februarie, după pauza competițională, dar momentul s-a amânat din cauza situației politice dificile. Șahtior Donețk trebuia să joace în deplasare, cu Dinamo Kiev.

„Începerea campionatului va da tuturor sentimentul că țara se întoarce la normalitate. Este foarte important pentru noi. De aceea sunt aici, ne antrenăm, gata să continuăm competiția. Și cred că toți antrenorii ar trebui să facă la fel. Nu e nevoie să plecăm din țară. De ce? Ar fi un semn de slăbiciune. Totul este normal”, a declarat Lucescu, citat de serviciul de presă al clubului, scrie Interfax-Ucraina.

„Viața continuă în Ucraina. Suntem gata să începem campionatul. Fotbalul poate ajuta, vă asigur. Pentru că Ucraina – țară cu un număr enorm de fani, de oameni care trăiesc pentru fotbal – iubește acest sport. Ei vor să meargă pe stadioane, să-și susțină echipele, experiențele în sport, nu emoțiile politice. De aceea eu, un expat, rămân aici în Ucraina, sper ca Federația Ucraineană de Fotbal și Liga I să ia decizia corectă”, a spus Lucescu.

El a ținut să dea asigurări că sunt „minciuni sfruntate” zvonurile publicate de presă despre posibila sa demisie de la Șahtior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri