Luis Figo candidează la preşedinţia FIFA

Data publicării:
Luis Figo - Guliver GettyImages

După preşedintele în exerciţiu, Sepp Blatter, prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei, fostul ofical FIFA Jerome Champagne, preşedintele Federaţiei Olandeze, Michael van Praag, şi David Ginola, un nou nume mare s-a înscris în cursa pentru preşedinţia FIFA. Fostul internaţional portughez Luis Figo a anunţat oficial că şi-a depus candidatura pentru şefia forului de la Zurich.

„Îmi pasă de fotbal, iar ceea ce văd legat de imaginea FIFA, nu doar acum, ci în ultimii ani, nu îmi place. Anul trecut a fost Cupa Mondială, am fost în Brazilia şi am văzut reacţia tuturor fanilor legat de imaginea FIFA. Cred că ceva trebuie schimbat. Trebuie o schimbare în conducere, o schimbare care să aducă transparenţă şi solidaritate. Cred că este momentul pentru asta”, a spus Luis Figo.

În vârstă de 42 de ani, Luis Figo este recordmanul de selecţii al naţionalei Portugaliei, pentru care a evoluat în 127 de meciuri. Sporting Lisabona, Barcelona, Real Madrid şi Inter sunt cluburile la care a evoluat fostul internaţional de-a lungul carierei.

Din 2011, portughezul ocupă o poziţie de oficial UEFA. Actualul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, este în funcţie din 1998.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri