Lupte | A treia medalie pentru România la Europenele de la Riga

Data publicării:
lupte ivan guidea getty

Foto: Gulliver/GettyImages 

Ivan Guidea (CSM Lugoj, foto, în echipament roșu) a fost învins în calificări de belarusul Gheorghi Kaliev, dar a reușit o victorie spectaculoasă în recalificări, în fața turcului Munir Recep Aktaș (3-2), în ultimele secunde al meciului, apoi câștigând meciul cu Bileiciuk.

Guidea (27 ani) a reușit cea mai importantă performanță de când reprezintă România, după ce a cucerit două medalii de bronz la Europenele de cadeți (2004, 2005) pe când reprezenta Republica Moldova.

În schimb, Simona Pricob (cat. 55 kg) a ratat medalia de bronz, după ce a fost întrecută de unguroaica Ramona Galambos în meciul pentru locurile 3-5. Simona Pricob a dispus în calificări de portugheza Vania Andreia Gomes Guerreiro, în sferturile de finală a câștigat în fața azerei Aliona Kolesnik, însă a pierdut semifinala cu rusoaica Irina Ologonova și s-a clasat pe 5 în clasamentul final.

Ologonova a cucerit aurul în cele din urmă, după o finală cu Tatiana Kit (Ucraina), iar altă medalie de bronz a revenit polonezei Roksana Marta Zasina.

La cat. 75 kg, Diana Franț Mudrag a fost învinsă în calificări de Maria Selmaier (Germania) și a încheiat pe locul 11.

România are un bilanț de trei medalii până acum la Europenele de la Riga, argintul cucerit de Alina Vuc la cat. 48 kg și cele două medalii de bronz luate de Andrei Dukov, la cat. 57 kg, și Ivan Guidea, la cat. 61 kg (ambele la stilul liber).

Citiți și:

Două medalii pentru România, la Campionatele Europene de lupte de la Riga

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri