Maratonul Internațional București, la final. Un kenyan a câștigat cursa de 42 de kilometri

Data publicării:
maraton drona

La ora 9 dimineaţa s-a dat startul. Organizatorii au pregătit întreceri pentru toate categoriile de alergători: o cursă de trei kilometri, în jurul Palatului Parlamentului, o ştafetă, semimaratonul de 21 de kilometri, iar pentru cei mai antrenaţi - maratonul de 42 de kilometri.

Marele câştigător al acestei curse a fost un kenyan. A reuşit să termine cursa după două ore, 13 minute şi 37 de secunde. Un record pentru maratonul din Capitală, răsplătit cu un premiu de 3.500 de euro.

„Ritmul a fost foarte bun până la kilometrul 30, când un alergător a venit în faţa mea. De aceea, ritmul a devenit foarte alert între kilometrul 33 şi 37”, spune Kipyego Boaz Kipkorir, câştigătorul maratonului.

Proba feminină a fost câştigată de o româncă, Paula Claudia Todoran. Şi tot un român a ajuns primul la linia de sosire a cursei de 21 de km. Nicolae Soare a alergat puţin peste o oră.

„A fost o cursă foarte grea, ţinând cont că au fost trei alergători de culoare, din Kenya, foarte tari, dar cu toate acestea, am reuşit să îi bat. Sunt foarte fericit”, a spus Nicolae Soare.

Dar, indiferent de numărul kilometrilor, toţi participanţii au plecat acasă cu medalii.

Îi încurajăm pe toţi să se apuce de alergat. Este un sport care leagă prietenii, care te ajută în viaţă, pentru sănătate”, spune Alexandra Călin, reprezentanta organizatorilor.

Ambasadoarea Maratonului Internaţional Bucureşti din acest an a fost Constantina Diță, campioană olimpică la Beijing în 2008. După 25 de ani de carieră, sportiva şi-a anunţat retragerea din activitate.

În fiecare an, maratonul creşte cu 25 de procente, deci în fiecare an avem tot mai mulţi concurenţi. Sper că pe viitor o să ajungem şi noi cum este maratonul de la Londra sau New York”, spune ea.

Peste 9.000 de oameni din toată lumea au participat la ediţia din acest an a maratonului din Capitală.  


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri