Moartea lui Alfredo Di Stefano i-a pus pentru prima oară de acord pe Maradona și Pele: „El a fost cel mai bun!”

Data publicării:
287463 287463 cel mai mare

 

Colaj foto Digi Sport

Cunoscuți pentru desele lor certuri de la distanță, argentinianul Diego Armando Maradona și brazilianul Pele au vorbit despre cel care a jucat pentru trei naționale, Argentina, Columbia și Spania, fără a juca, însă, vreodată la un Campionat Mondial.

„Lumea vorbește mereu despre cine a fost mai mare între Pele și Maradona, dar pentru mine cel mai bun al tuturor timpurilor a fost Alfredo Di Stefano. Pentru faptul că jucătorii sudamericani au așa căutare în Europa trebuie să-i mulțumească lui. El a fost deschizătorul de drumuri. Dumnezeu să-l aibă în echipa sa”, a declarat Pele.

Maradona a fost distrus de vestea primită, ținând să sublinieze că Alfredo Di Stefano i-a fost unul din mentori, scrie Digi Sport.

„Ne-a plecat un maestru. Cineva care m-a învățat multe. Trimit de aici condoleanțe familiei. Fotbalul este în doliu, a plecat un uriaș jucător și o persoană uriașă”, a spus Maradona.

Dacă Pele a recunoscut, după moartea lui Di Stefano, că argentianul a fost cel mai bun din lume, „Butoiașul atomic” declarase, nu o dată, că Don Alfredo a fost cel mai mare din istorie.

„Nu știu dacă am fost mai bun ca Pele, dar pot să spun fără ezitare că Di Stefano a fost mai bun ca Pele. Sunt mândru când vorbesc de Di Stefano. Pele nu ar fi făcut nimic dacă ar fi jucat în Europa, în timp ce Alfredo, oriunde a jucat, a făcut-o magistral. Pot să admit că Maradona ar putea fi mai slab decât Pele, dar repet: Di Stefano a fost mai bun”, declara Maradona, în 1997, la televiziunea italiană RAI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri