Monica Niculescu a pierdut finala turneului de la Nottingham

Data publicării:
niculescu monica

Monica Niculescu (27 ani), aflată pe locul 61 în lume, a ratat şansa de a-şi trece în palmares al treilea său titlu WTA, după cele de la Florianopolis (2013) şi Guangzhou (2014). Românca este la a treia finală pierdută, după cele de la Luxemburg (2011, 2012). Românca a cedat după o oră şi 50 de minute, în faţa unei junioare, care ocupă locul 87 în ierarhia mondială.

Monica a început excelent meciul şi şi-a adjudecat primul set fără drept de apel, cu 6-1, în 29 de minute. Situaţia a fost diametral opusă în setul secund, în care Konjuh s-a desprins rapid la 3-0, Niculescu a avut şansa revenirii, dar a ratat trei mingi de break la 2-5, a reuşit să câştige pe serviciul adversarei, apropiindu-se la 4-5, dar apoi a cedat ghemul la serviciu şi setul, cu 4-6. Situaţia a fost identică în setul decisiv, când a fost condusă cu 3-0, 4-1 şi 5-2, după care Konjuh a încheiat conturile.

Până la finalul partidei, Niculescu nu a comis vreo dublă greșeală, dar nici nu a expediat vreun as pe iarba engleză. Monica a pus în teren 72% din primele servicii, dar nu a concretizat decât trei șanse de break din 12. De partea cealaltă, Konjuh a avut doi ași și a fructificat patru șanse de break din șase. Scorul final al punctelor, 78-71 pentru Niculescu.

Niculescu, învingătoare în semifinale în faţa principalei favorite, poloneza Agnieszka Radwanska, venea după un turneu ITF câştigat pe zgură la Marsilia, iar eşecul cu Ana Konjuh a pus capăt unei serii de nouă victorii consecutive.

Pentru Niculescu este cel mai bun rezultat din acest an, iar pentru Konjuh cel mai bun din carieră (primul titlu WTA). Monica s-a ales cu 180 de puncte WTA şi 21.400 dolari, iar Konjuh cu 280 puncte WTA şi 43.000 dolari.

Monica va juca şi la turneul WTA de la Birmingham, unde Simona Halep este principala favorită şi unde o va înfrunta în runda inaugurală pe a 10-a favorită, Barbora Zahlavova-Strycova (Cehia), numărul 22 WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri