Nadal, acuzat că a invocat o accidentare, ca să scape de acuzația de dopaj

Data publicării:
rafael nadal GettyImages-495101028

Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 22:10 - Unchiul și antrenorul fostului număr 1 mondial, Rafa Nadal, a răbufnit la adresa lui Roselyne Bachelot, ex-ministrul Sănătății și Sporturilor din Franța. Bachelot îl acuzase pe nepotul lui Toni Nadal de dopaj.

Unchiul lui Rafael Nadal s-a declarat stupefiat de acuzațiile primite de actualul număr 5 în clasamentul ATP. ”Această doamnă este o imbecilă. Avocatul lui Rafa deja lucrează la adoptarea tuturor măsurilor posibile și necesare împotriva ei. În lumea asta, în loc să demonstrăm vinovăția unei persoane, trebuie să-ți dovedești tu nevinovăția”, a spus Toni Nadal, pentru o emisiune de la postul de radio „Versio RAC 1”.


„Nu sunt dezvăluite controalele pozitive, nici sancţiunile dictate în tenis, dar aflăm în mod ciudat că un jucător sau o jucătoare de tenis are o accidentare care îl ţine luni departe de teren. Se ştie că faimoasa accidentare a lui Nadal, care a stat şapte luni, este cu certitudine din cauza unui control pozitiv. Când vezi un jucător de tenis care se opreşte luni de zile este vorba de un control pozitiv. Nu întotdeauna, dar foarte des”, a spus Bachelot, într-o emisiune televizată.

Nadal, asupra căruia au mai existat suspiciuni de dopaj de-a lungul timpului, a respins acuzaţiile susţinând că este „un tip curat” din acest punct de vedere, potrivit News.ro.

„Sunt foarte departe de lucrul ăsta, dopajul. Sunt un tip complet curat. Am muncit atât de mult de-a lungul carierei mele, încât nu am luat nimic interzis ca să mă refac mai repede după o accidnetare. Am auzit de mai multe ori acuzaţii de dopaj la adresa mea şi sunt un pic obosit de acest lucru. Eu nu sunt tentat să fac ceva rău. Cred în sport şi în valorile sportului. Sportul este un exemplu pentru societate, un exemplu pentru copii. Dacă aş face ceva împotriva acestor principii, m-aş minţi pe mine însumi, mi-aş minţi adversarii şi ar fi ceva rău pentru mine. Sunt un jucător corect şi iubesc sportul ca jucător, competitor şi ca pasionat. Când ceva negativ se întâmplă în lumea sportului, sunt trist deoarece sportul este un exemplu. Sunt sută la sută încrezător în echipa mea şi, în acelaşi timp, ştiu tot ce iau”, a răspuns Nadal.

Fostul lider ATP a comentat situaţia Mariei Şarapova, depistată pozitiv al Australian Open, spuând că rusoiaca trebuie să plătescă pentru greşeala ei.

„Este o veste teribilă pentru lumea sportului. Cred că este teribilă deoarece sportul trebuie să fie curat şi să arate curat. Partea bună este că avem un bun program antidoping, iar jucătorii care nu fac ceea ce trebuie ajung la judecată. Este dificil de imaginat că aşa ceva se poate întâmpla, dar oricine poate greşi. Vreau să cred că a fost o greşeală a Mariei, că nu a făcut-o intenţionat, dar e clar că este rezultatul unei neglijenţe. Regulile sunt de aşa natură că acum trebuie să plătescă pentru greşeala comisă, aşa e corect”, a afirmat Nadal.

Spaniolul a recunoscut, de pe altă parte, că a recurs la terapii avansate şi costisitoare pentru a-şi trata problemele la genunchi, cum ar fi utilizarea de celule stem şi plasmă îmbogăţită cu trombocite (PRP), informează Digi Sport. 

„Am fost mereu sincer, nu am ascuns niciodată nimic. Am recurs la PRP, iar prima oară a funcţionat într-un mod fantastic. A doua oară, însă, a trebuit să mă opresc să mai joc timp de şapte luni. În privinţa celulelor stem, le-am utilizat de două ori pentru genunchii mei şi totul a decurs foarte bine”, a explicat el.  

În vârstă de 70 de ani, Roselyn Bachelot, doctor în farmacie, a fost ministru în mai multe guverne franceze. Ea a îndeplinit funcţia de ministru al Sănătăţii şi Sporturilor între 2007 şi 2010.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri