Nadia Comăneci: Nu mi-am pierdut încrederea în gimnastica românească

Data publicării:
nadia 2

 

Foto: Facebook

La 40 de ani după prima notă de zece din istorie, acordată Nadiei Comâneci, multipla campioană olimpică spune că va avea un gol în stomac când va începe concursul olimpic de gimnastică.

"O să am un gol în stomac, atunci când nu o să văd echipa mea. Este ca atunci când cineva important lipseşte de la petrecere, pentru că nu îţi poţi imagina o Olimpiadă la gimastică fără România", a declarat Comăneci, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

"Când un membru al echipei se accidenta, începea un lanţ de ghinioane, celelalte sportive tremurau şi intrau în panică. O fată se accidenta, apoi alta rata paralele şi nu mai puteai opri greşelile. Era o situaţie în care toate aveau o zi proastă şi mă gândeam 'poate fi şi mai rău?' Şi a fost, pentru că au ratat calificarea la JO. În competiţia de calificare de la Rio, ei nu au avut sportive, singura experimentată a fost Ponor, dar ea nu poate face trei exerciţii la fiecare aparat", a continuat ea, explicând cauza absenţei echipei României.

Cu toate acestea, "Zeiţa de la Montreal" rămâne optimistă în ceea ce priveşte viitorul gimnasticii româneşti.

"Multă lume crede că acesta este sfârşitul gimnasticii româneşti, dar eu nu cred că este adevărat. Este doar o situaţie nefericită în acest moment. După Revoluţie, am avut de asemenea dificultăţi, dar am revenit din acea situaţie. Recuperarea va fi lentă, dar nu mi-am pierdut încrederea în gimnastica românescă", a adăugat ea.

Martha Karoly, antrenoarea Nadiei Comânăneci şi în acest moment coordonatorul lotului feminin al SUA, crede că România a pierdut sistemul de succes pe care l-a fondat cu Bela Karoly şi de aceea nu mai "produce" gimnaste valoroase.

"Cred că asta s-a întâmplat deoarece sistemul este distrus. Am dezvoltat un sistem în România, care a fost foarte bun pentru un număr de ani. Nu ştiu dacă a fost din cauza unui conflict în organizaţie sau a intervenţiei autorităţilor, dar, într-un fel, au uitat de importanţa creşterii gimnastelor pentru a fi pregătite la fiecare ediţie a JO. Aşa că nu au avut gimnaste puternice pentru a forma o echipă olimpică", a declarat antrenoarea care se va retrage de la naţionala SUA după JO de la Rio.

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor începe vineri, după ce a ocupat locul 13 la CM de la Glasgow din 2015 şi după ce s-a clasat pe locul 7 la ultimul concurs de calificare, în aprilie. Singura reprezentată a României la JO va fi Cătălina Ponor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri