Novak Djokovici şi-a cerut scuze după ce a spus că premiile ar trebui să fie mai mari în circuitul ATP

Data publicării:
Novak Djokovic

„În general, folosesc pagina de Facebook pentru a împărţi cu voi bucuria marilor victorii. De data aceasta voi scrie despre altceva. După cum ştiţi, am fost rugat să comentez o controversă pe care nu eu am creat-o. Euforia şi adrenalina de după victoria din turneul de la Indian Wells m-au făcut să fac unele afirmaţii care nu reflectă opiniile mele şi vreau să clarific acest lucru. Am găsit necesar să vorbesc despre o distribuţie echitabilă în turnee. Trebuie să luptăm toţi pentru ceea ce merităm. Nu am dorit să creez un război între sexe, am vrut doar ca fiecare sportiv să fie recompensat pentru eforturile sale. Vreau să-mi cer scuze tuturor celor care s-au simţit jigniţi de afirmaţiile mele”, a scris Djokovici pe Facebook.

Tenismanul sârb a afirmat, după finala câştigată la Indian Wells, că premiile din circuitul ATP ar trebui să fie mai mari decât cele din WTA, deoarece la meciurile băieţilor sunt mai mulţi spectatori.

De asemenea, directorul executiv al turneului de la Indian Wells, Raymond Moore, a precizat că jucătoarele din circuitul WTA profită de succesul ATP şi au foarte mare noroc că au premii în bani egale cu cele de la masculin. Ca urmare a acelor declaraţii, Moore a demisionat din funcţia de director executiv al turneului de categorie Premier Mandatory.

 sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri