O Dacia 1100 din 1969 şi un Trabant, vedetele Campionatului Naţional de Îndemânare Auto de la Drobeta Turnu Severin

Data publicării:
drifting auto masini vechi

21 de piloţi s-au întrecut duminică la cea de-a V-a etapă a Campionatului Naţional de Îndemânare Auto, la Drobeta Turnu Severin. În competiţia cu maşinile străine de sute de cai putere au intrat şi autoturisme româneşti fabricate cu 40 de ani în urmă şi modificate pentru a face faţă rigorilor cursei. Piloţii şi-au demonstrat îndemânarea pe un traseu marcat cu jaloane.

Maşini Dacia fabricate cu mai bine de 40 de ani în urmă şi un Trabant au intrat şi ele în cursă. Adrian Stancu are 38 de ani, dar se laudă că este posesorul unei maşini mai în vârstă decât el cu şase ani. Autoturismul său, o Dacia 1100, a fost fabricat în urmă cu 44 de ani, dar asta nu o împiedică să funcţioneze impecabil.

E făcută de mine pentru mine”, spune proprietarul său. „E o pasiune mai veche. Şi taică-meu a avut una la fel, prima maşină pe care am condus-o după ce mi-am luat permisul”, adaugă Adrian Stancu.

La competiţie au participat piloţi debutanţi, avansaţi sau juniori. Vedeta concursului a fost însă poliţistul Christian Ciocan, originar din Severin. „Am emoţii, pentru că sunt în Severin, la mine acasă. Emoţii plăcute!”, spune el. Nu şi pentru concurs însă: „Am mai mers în Campionatul de Îndemânare Auto”, adaugă Christian Ciocan.

Organizatorii nu au fost deranjaţi de participarea destul de redusă a şoferilor, deoarece manifestarea de acest gen este la prima ediţie în Drobeta Turnu Severin. „E un început promiţător. (Concurenţii) au abilităţi de şofer mai mult decât speram”, a declarat pentru Digi24 Teodor Gheorghe, organizator.

Câştigătorii la cele trei categorii s-au calificat pentru următoarea etapă a Campionatului Naţional de Îndemânare Auto, care se desfăşoară pe 21 si 22 septembrie la Cluj.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri