O echipă din China a plătit 41 de milioane de euro pentru un fotbalist de la Atletico Madrid

Data publicării:
fotbal china

Perioada de transferuri abia s-a încheiat în Campionatul Englez și echipele din Premier League au cumpărat jucători care împreună au valorat aproape 230 de milioane de euro. Nu e tocmai o noutate, căci Campionatul Englez este cel mai bogat din Europa.

Ca termen de comparație, echipele din prima Ligă Chineză au cheltuit în intersezon 200 de milioane de euro. Suma este comparabilă cu cea din Anglia, dar atenție, chinezii au voie să facă transferuri până la sfârșitul lunii februarie! Suprizele nu se opresc aici.

Pe locul al treilea, dar la mare distanță de Prima Ligă Chineză se află Italia, și apoi, a Doua Ligă Chineză!

Zilele trecute, un jucător de la Atletico Madrid a ajuns în China pentru 41 de milioane de euro. La noua sa echipă, fotbalistul va primi al cincilea cel mai mare salariu din lume, un salariu depășit doar de cele ale lui Messi, Ronaldo, Ibrahimovic și Thomas Muller. Nu e mai puțin adevărat că și în Statele din Golf se plătesc bani grei pe salariile fotbaliștilor, dar chinezii au o strategie complet diferită.

În ultimul an, în China au ajuns jucători de cel mult 29 de ani, care erau titulari la echipe puternice din Europa, inclusiv la Chelsea sau AS Roma.

Echipele din China au suficienți bani cât să cumpere orice jucător, dar cu toate astea, doar 17% dintre fotbaliștii din Prima Ligă sunt străini. În Divizia A românească, 35% sunt străini. Diferența este că în China, cluburile sunt obligate să promoveze jucătorii autohtoni și pentru asta, Partidul Comunist are un plan bine pus la punct.

În plus, câteva sute de antrenori chinezi au plecat la specializare în Franța, în vreme ce câteva companii chineze au cumpărat acțiuni la cluburi europene, ca Manchester City și Atletico Madrid. Președintele Xi Jingping este pasionat de fotbal și în turneele sale europene, face vizite frecvente în cantonamentele marilor echipe. La sfârșitul anului trecut a fost în Marea Britanie, unde a negociat și câteva contracte de miliarde de euro dar a a avut și timp să își facă un selfie cu unul dintre atacanții lui Machester City.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri